KWF collecte levert in Oosterhout bijna 20.000 euro op

Foto: KWF

Tijdens de jaarlijkse collecte voor het KWF hebben de Oosterhoutse collectanten 19.948 euro opgehaald, bijna 2.500 euro meer dan in 2019. 

Belangrijker dan ooit

Vanwege het coronavirus hebben de collectanten dit jaar in aangepast vorm de collecte moeten houden. Dankzij deze maatregelen kon de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier plaatsvinden. “Daar zijn we ontzettend blij mee, want de collecte is dit jaar belangrijker dan ooit”, zegt KWF-directeur Johan van de Gronden. “Kanker ontwricht je leven, zeker in deze tijd. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek, doordat wandelevenementen als KWF Samenloop, de fietstocht Ride for the Roses en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig, voor patiënten van nu en in de toekomst.”

KWF Kankerbestrijding

KWF werkt aan nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Collecteer je of geef je geld aan KWF? Dan maak je deze nieuwe doorbraken mogelijk. Hierdoor overleven patiënten nu bepaalde soorten kanker waar ze vroeger aan zouden zijn gestorven. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25% naar 64%. Door innovatie en techniek kunnen we nieuwe doorbraken in kankeronderzoek versnellen. Ook volgend jaar is er weer een collecte voor het KWF in de eerste week van september. Geef je nu alvast op als collectant of wijkhoofd in Oosterhout en stuur een mailtje met je naam en contactgegevens naar: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden