Bewonersorganisatie Schrijversbuurt zegt vertrouwen in gemeente te zijn verloren

Foto: Bewonersorganisatie Schrijversbuurt

Bewonersorganisatie Schrijversbuurt schrijft open brief en zegt het vertrouwen in de gemeente te zijn verloren.

Open brief aan de gemeente

Voorzitter Adrie van Mierlo heeft namens de Bewonersorganisatie Schrijversbuurt uit de wijk Oosterheide de onderstaande open brief verzonden aan het college van B&W : “De bewonersorganisatie Schrijversbuurt heeft het vertrouwen in de gemeente verloren. Ondanks vele beloftes zien wij geen vooruitgang en een betere samenwerking. De animo om door te gaan is tot een minimum gedaald.

Begin juli hebben wij een gesprek gehad met Burgemeester Buijs naar aanleiding van onze brief van 6 juni en ons verzoek tot een onafhankelijke buurtcoach. Burgemeester Buijs heeft ons verzocht een gesprek aan te gaan met een medewerkster van Surplus, die de gemeente voor ons heeft uitgezocht. In een mail van 9 juli hebben wij de Burgermeester geantwoord, dat wij niet in gesprek gaan met de kandidaat van de gemeente omdat deze persoon niet onafhankelijk is en 1 keuze voor ons geen keuze is. Hierna hebben wij niets meer vernomen.

Ook hebben wij niets meer vernomen over de pilot voor Oosterheide met meer bewonersinbreng in de plannen voor onze wijk, terwijl we viavia wel horen dat er plannen in de maak zijn voor woningbouw op de plek van het Heem, stichting Prisma, en de speelweide aan de Jan Luikenstraat. Ook horen we viavia dat het grasveld aan de Lodewijk Napoleonlaan een hondenuitlaatplek gaat worden.

Ondanks diverse signalen van ons over de coniferenbranden in onze wijk krijgen wij geen terugkoppeling terwijl dit wel is toegezegd door de Burgemeester. De houten schuttingen op de hoek van de Jan Luikenstraat/Brederostraat zijn nog steeds niet geplaatst. De bewoner heeft afgelopen winter tweemaal te maken gehad met coniferenbranden. Toegezegd is dat de schuttingen begin juli geplaatst zouden worden.

Wij hebben niet de indruk dat wij serieus worden gezien als bewonersorganisatie door de gemeente en voelen ons aan het lijntje gehouden. Wij krijgen helaas niets meer dan mooie woorden; dat het morgen beter wordt. Als bewonersorganisatie Schrijversbuurt verwachten wij voor 29 september een schriftelijke reactie
van B&Wop de punten uit deze brief. Op basis hiervan zullen wij een besluit nemen of het nog zin heeft door te gaan als bewonersorganisatie, evenals met de buurtpreventie en al onze andere activiteiten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen