Reconstructie Hertogenlaan bij het Frencken start op 5 oktober

Foto: Google Streetview

Maandag 5 oktober wordt gestart met de herinrichting van de Hertogenlaan ter hoogte van de entree naar het Frencken College.

Reconstructie Hertogenlaan

Zowel de rijbaan van de Hertogenlaan als de naastgelegen parkeerplaatsen zullen vanaf 5 oktober worden gereconstrueerd. Dit gebeurt zoveel mogelijk na elkaar, zodat het Mgr. Frencken College zo goed mogelijk bereikbaar kan blijven voor fietsers. De parkeerplaatsen zijn gedurende de werkzaamheden niet te gebruiken. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Ridderstraat-Slotlaan. Fietsers kunnen de school nog wel bereiken vanaf de Hertogenlaan. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Brabantlaan en Heer Arnoudstraat.

Drempelplateau

Op maandag 5 oktober wordt de Hertogenlaan tussen de Slotlaan en de Van Borsselestraat volledig afgesloten. Als eerste worden de bomen bij de parkeerplaatsen verwijderd. Na het opbreken van de verharding wordt een regenwaterriool aangelegd waarop de kolken van de Hertogenlaan worden aangesloten. Zo wordt het vuilwaterriool ontlast. Daarna wordt de nieuwe, smallere rijbaan met het drempelplateau op de kruising met de Van Borsselestraat aangelegd. Tijdens deze werkzaamheden is de toegangsweg naar het Mgr. Frencken College vanaf de Hertogenlaan achter de parkeerplaatsen langs wel bereikbaar voor fietsers, maar niet voor autoverkeer. De route voor autoverkeer naar het Mgr. Frencken College is via de Bouwlingstraat en Wilhelminakanaal-Noord.

Parkeerplaatsen zuidzijde

Zodra de rijbaan van de Hertogenlaan klaar is, gaat de aannemer verder met de zuidzijde van de Hertogenlaan. De parkeerplaatsen tussen de Hertogenlaan en het park worden aangepast en zodra de lindeboom bij het park verplant is wordt het fietspad aangelegd. Bij de entree naar het Mgr. Frencken College wordt een slagboominstallatie geplaatst. Eind dit jaar worden de nieuwe bomen en struiken aangeplant en wordt het gras ingezaaid. Ook komen er op diverse plaatsen bloembollen in de gazons. De werkzaamheden zijn naar verwachting half december gereed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen