Crowfundingsactie gestart voor nieuw dak Ambachtenschuur museum Oud Oosterhout

Foto: Museum Oud Oosterhout

Het dak van de Ambachtenschuur van Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg lekt waar door de collectie in gevaar komt.

Museum Oud Oosterhout

Het Brabants Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg is een uniek museum voor jong en oud dat volledig door een 70 tal vrijwilligers draaiende wordt gehouden. Bezoekers worden letterlijk mee terug in de tijd genomen en je kunt zien hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. Het Museum bestaat uit 3 gedeeltes: Het Miniatuurpark met 270 miniaturen. De Originele Vlaamse schuur met oude ambachten. Het Binnenmuseum, compleet ingerichte kamers, waaronder een woonkamer, een authentieke drukkerij, een burgemeesterskamer en zelfs een compleet schooltje.

Dak van de Ambachtenschuur is lek

Het dak van de Ambachtenschuur is poreus geworden en lekt op diverse plaatsen. Hierdoor komt een gedeelte van de zorgvuldig opgebouwde collectie in gevaar.  De Vlaamse schuur is onlangs volledig opnieuw ingericht. In de verschillende kamers kun je oude ambachten zoals een imker, schoenmaker, smid, boerderij en klompenmaker terugvinden. Het vervangen van het kapotte dak kost 10.000 euro. Hoewel Museum Oud Oosterhout normaal 12.000 bezoekers per jaar verwelkomd, zijn dat er dit jaar door de coronacrisis tot nu toe slechts 3.000 geweest. Hierdoor zijn de inkomsten veel lager dan begroot, terwijl de uitgaven zoals energie, onderhoud en verzekeringen wel gewoon doorgaat. Helaas kan het dak dus niet uit eigen middelen worden bekostigd.

Crowdfunding

Via een speciale website probeert het museum nu de benodigde 10.000 euro op te halen door middel van crowdfunding. Via de link onderaan dit artikel kun je een donatie doen voor de reparatie van het dak van Museum Oud Oosterhout. Het bestuur van het museum hoopt op deze manier binnen 100 dagen het streefbedrag te behalen, zodat het dak snel kan worden gerepareerd voordat het echt te laat is!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen