Gemeente wil cameratoezicht in plaats van beheerders fietsenstallingen

Foto: CC0 Public Domain/PublicDomainPictures

De gemeente wil beheerders van de fietsenstallingen op de Markt en Arendshof grotendeels gaan vervangen door cameratoezicht op afstand.

Verruiming openingstijden

Burgemeester en wethouders stellen de raad voor om de fietsenstallingen op de Markt en Arendshof grotendeels op afstand via cameratoezicht te gaan beheren en het gebruiksgemak te vergroten.  Dit betekent dat er cameratoezicht, een intercom en automatische toegangsdeuren komen in beide stallingen. Deze vorm van beheer maakt het mogelijk de openingstijden van de fietsenstallingen te verruimen en de kosten te beperken. Mede hierdoor zouden beide fietsenstallingen ook open kunnen blijven.

Bewakers tijdens evenementen en weekenden

Een deel van de kostenbesparing wil de gemeente gaan inzetten voor het aanpassen van de fietsgoten naar de stalling Markt met het systeem Velocomfort. Hierdoor hebben bezoekers minder kracht nodig om fietsen naar beneden en naar boven te brengen. Het gebruiksgemak wordt daarmee vergroot. Het voorstel is wel om op de uitgaansavonden (vrijdag en zaterdag) en bij bepaalde evenementen (zoals carnaval, nieuwjaarsnacht en de kermis) naast cameratoezicht de stalling(en) ook te laten bemensen door een beheerder. Dit om preventief op te kunnen treden als de veiligheid in het geding komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen