3FM Serious Request komt naar Oosteind en Oosterhout

De oorspronkelijke DJ-teams van 3FM
De oorspronkelijke DJ-teams van 3FM
Foto: 3FM Serious Request

De landelijke eindejaarsactie Serious Request: The Lifeline van radiozender 3FM komt dit jaar naar Oosteind en Oosterhout. 

Serious Request: The Lifeline

Tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 lopen 3 dj-teams door Nederland om in actie te komen voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Ze starten in Roermond op 18 december en eindigen in Zwolle op kerstavond (24 december). 24 uur per dag maken zij live radio vanuit heel het land en zijn ze via livestreams online en op televisie te volgen. In etappe 11 lopen zij van Dongen via Oosteind, Oosterhout en Raamsdonksveer naar Hank. In 2018 liep de actie ook al door Oosterhout en werd er onder andere ontbeten op de IJsmarkt.

Het Rode Kruis

Overal staan hulpverleners, lokale klinieken en ziekenhuizen onder hoogspanning als gevolg van de coronapandemie. Zij zijn overbelast, vaak met desastreuze gevolgen. De opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 gaat naar het Rode Kruis, dat zich in Nederland en in het buitenland inzet om die druk op hulpverleners te verlichten met mensen en middelen. Ook helpt het Rode Kruis de verspreiding van corona tegen te gaan. Het Rode Kruis helpt de GGD in het uitvoeren van bron– en contactonderzoeken om verspreiding van het virus te voorkomen en bij het runnen van coronatestlocaties op diverse plekken in het land. Daarnaast helpt het Rode Kruis bij het afnemen van coronatesten aan huis. Tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar sprongen honderden Rode Kruis vrijwilligers wekenlang bij om huisartsen, zorgpersoneel en ziekenhuizen te ontlasten en versterken.

Doe ook mee!

Wil jij ook in actie komen voor 3FM Serious Request: The Lifeline 2020? Dat kan! Doneerkom in actie of loop mee vanuit huis met the lifeline. Hoe het meelopen werkt en hoe je jezelf kan laten sponsoren vind je in de onderstaande link. En kijk het onderstaande filmpje voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen