College van B&W stemt in met wijzigingen plan Galvanitas

Foto: Galvanitasfabriek.com

Burgemeester en wethouders gaan akkoord met een aantal wijzigingen in het plan Galvanitas aan het Wilhelminakanaal-Zuid.

Wijzigingen plan Galvanitas

Het aantal appartementen op deze karakteristieke plek kan worden verhoogd van 134 naar 210, omdat is voorzien in een proportioneel aantal sociale huurwoningen (tien procent). Het college is daarnaast in principe bereid om de parkeernorm te verlagen op basis van een recent verkeersonderzoek. Dit alles zal in december ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Schonck, Schul en Compagnie en ontwikkelaar BPD Ontwikkeling gaan de locatie gezamenlijk ontwikkelen. De ontwikkelaars moeten opnieuw een omgevingsdialoog voeren, omdat de plannen gewijzigd zijn.

De Galvanitasfabriek

Aan het Wilhelminakanaal Zuid in Oosterhout vind je de tijdloze hangars van de voormalige Galvanitasfabriek. De hangars van de fabriek waar ooit schoolmeubilair werd gebouwd zijn al tijden niet in gebruik. Deze locatie moet een bruisende hotspot worden van wonen, werken, vrije tijds activiteiten, horeca en cultuur. “Hier woon je in één van de stedelijke appartementen, waar je na je werk afdwaalt naar de hallen om een hapje te eten. Na het eten sluit je aan bij een cultuurvoorstelling of drink je nog een biertje die ter plekke gebrouwen is. Dit overstijgt het Oosterhoutse”, zo meldt de verkoopbrochure trots.

De nieuwe plannen

Er worden circa 210 appartementen gebouwd waarvan 150 middeldure huurwoningen door BPD Woningfonds BV, 20 sociale huurwoningen en 40 koopwoningen voor een brede doelgroep van starters, doorstromers en ouderen. Het zullen vooral een- en tweepersoonshuishouden zijn die hier komen wonen. De vrije tijdsactiviteiten omvatten een cultuurhuis, een exposium, maakindustrie, horeca én enkele wijkdiensten. Het wordt een ontmoetingsplaats voor alle leeftijden. Niet alleen voor de bewoners die hier wonen maar ook voor de bewoners van van de wijk Oosterheide.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen