VoorleesExpress Oosterhout zoekt voorleeskanjers

Foto: Dassel by Pixabay

VoorleesExpress Oosterhout is op zoek naar vrijwilligers die willen voorlezen aan kinderen met een taalachterstand, zodat deze extra aandacht krijgen. 

VoorleesExpress

Bij de VoorleesExpress is een landelijk initiatief, waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door enthousiaste vrijwilligers. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling en verrijkt de taalomgeving van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die deelnemen aan de VoorleesExpress beter presteren op taalvaardigheid zoals boekoriëntatie, begrijpend lezen en woordenschat. Ook is de taalomgeving in huis verrijkt: ouders hebben meer plezier in het voorlezen en zien het belang van lezen meer; het aantal bibliotheekbezoeken is toegenomen en de kinderen kijken vaker en langer in boeken.

De voorlezer

Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.

Iets voor jou?

VoorleesExpress kan niet zonder vrijwilligers die bijdragen aan de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen en hun ouders. Daarom is VoorleesExpress Oosterhout op zoek naar voorlezers en coördinatoren die zich vrijwillig willen inzetten. Iets voor jou? Meld je dan nu aan voor een van de speciale informatiebijeenkomsten van de Voorleesexpress. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je meer informatie over het project Voorleesexpress en het vrijwilligerswerk. Klik op de onderstaande link voor meer informatie of mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen