Aantal coronabesmettingen in Oosterhout stijgt naar 299

Situatie op 20 oktober 2020
Situatie op 20 oktober 2020
Foto: RIVM

Uit de nieuwste coronacijfers van het RIVM blijkt er in Oosterhout tussen 7 en 20 oktober 299 COVID-19 besmettingen zijn gemeld.

Stijging naar 299 besmettingen

De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn van de periode 7 oktober t/m 20 oktober. Hieruit blijkt dat het aantal gemelde coronabesmettingen in Oosterhout flink is opgelopen naar 299 besmettingen in de periode van 7 t/m 20 oktober. Ook is er in die periode 1 Oosterhouter opgenomen in het ziekenhuis met corona. De afgelopen periode zijn er geen Oosterhouters overleden aan COVID-19. De kans is overigens wel aanwezig dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt naar alle waarschijnlijkheid het werkelijke aantal besmette personen hoger dan wat hier genoemd wordt.

Landelijke cijfers

Afgelopen week steeg landelijk het aantal meldingen van COVID-19, het aantal patiënten in de ziekenhuizen en het aantal IC intensive care -opnames verder. De snelheid waarmee het aantal nieuwe meldingen stijgt lijkt echter iets af te nemen. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de maatregelen die eind september van kracht werden. Onze veiligheidsregio Midden- en West Brabant is sinds 13 oktober wel ingedeeld in risiconiveau 3 van de 4, ‘Ernstig’.

Ziekenhuis- en IC-opnames

In de afgelopen week zijn landelijk 55.587 nieuwe meldingen van COVID-19 ontvangen, een stijging van bijna 12.000 (27%) ten opzichte van de week daarvoor. In alle leeftijdsgroepen was een stijging te zien van het aantal positief geteste personen. Het verschil tussen het aantal meldingen in jongere en oudere leeftijdsgroepen wordt echter kleiner. Het aantal nieuwe meldingen lijkt wat minder hard toe te nemen dan een week eerder. Volgens het RIVM zou dit een effect kunnen zijn van de maatregelen die vanaf eind september gelden. Het RIVM zegt volgende week te kunnen zien of deze trend doorzet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen