Ook geen Sinterklaasintocht-optocht in Oosterhout

De Sint en de burgemeester in 2019
De Sint en de burgemeester in 2019
Foto: Ilse van Mook (Stichting Centrum voor Circuskunst)

Op basis van de noodverordening zijn alle evenementen verboden, waaronder de Oosterhoutse intocht-optocht van Sinterklaas.

Geen Sinterklaasintocht

Burgemeester Mark Buijs: “Sinterklaasintochten zijn evenementen die op basis van de noodverordening van de Veiligheidsregio op dit moment niet kunnen worden toegestaan. Verschillende Oosterhoutse partijen hadden al fantastische ideeën en er waren al voorbereidingen getroffen om een alternatieve optocht te organiseren. Onder de huidige omstandigheden is het echter niet mogelijk een risicovrije intocht of optocht te organiseren.”

“Flinke tegenvaller”

Stichting Circuskunst had samen met vele anderen veel tijd en energie gestoken in de organisatie van de intocht en diverse feesten rondom Sinterklaas. Het is natuurlijk zuur om dit bericht te krijgen op het moment dat de hele intocht zo goed als georganiseerd is. Nathalie van der Linden van Stichting Circuskunst: “Het is natuurlijk een tegenvaller voor ons, voor alle vrijwilligers en organisaties en zeker voor de kinderen van Oosterhout. Maar onze gezondheid gaat voor alles.
Iedereen gezond en veilig dat is het allerbelangrijkste.”

Pietenhuis en theatervoorstelling gaan wel door

Gelukkig zijn er nog Sinterklaasactiviteiten die wel groen licht hebben gekregen. Zo zal er in het Winkelcentrum Arendshof weer een Pietenhuis te vinden zijn en spelen Sinterklaas en de Pieten nog een aantal voorstellingen in Theater de Bussel. Kijk op de onderstaande website voor meer informatie over de Theatervoorstellingen en hoe je een tijdslot kunt reserveren voor een bezoek aan het Pietenhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen