Robbe op vierde plaats in landelijke kwaliteitsrating financiële dienstverleners

Foto: Robbe Financiële Raadgevers

In de landelijke ranking van achtduizend advieskantoren door RiFD staat Robbe Financiële Raadgevers op plaats vier.

Kwaliteit van advies

Het Ratingsinstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) heeft de financiële dienstverleners in Nederland beoordeeld op kwaliteit. In de ranking van achtduizend advieskantoren staat Robbe Financiële Raadgevers op plaats vier.  De rating van het RiFD vormt een maatstaf voor de kwaliteit van een kantoor. Het cijfer geeft echter niet alleen een indicatie voor de kwaliteit van het advies, maar is tevens een graadmeter voor het serviceniveau en de professionaliteit van de financiële dienstverlener.

Objectieve criteria

Het RiFD heeft alle kantoren in Nederland die zich bezighouden met advies en bemiddeling van financiële producten, zoals verzekeringen en hypotheken, beoordeeld op een aantal objectieve criteria. Per kantoor meet het RiFD vier subscores, op de deelgebieden digitalisering, ervaring, opleiding en financiële gezondheid, die samen tot een totaalscore leiden. De informatie om tot die totaalscore te komen, is afkomstig uit openbare bronnen, hoofdzakelijk de registers van de Kamers van Koophandel, de Autoriteit Financiële Markten (AFM), klachteninstituut Kifid, kredietinformatiebureaus en website(s) van de advieskantoren zelf, laat het RiFD weten.

Klanten verder helpen

Robbe Financiële Raadgevers neemt in de top 10 de vierde plaats in. “Deze prachtige score in de RIFD-ranking is een eervolle bevestiging dat wij goed op weg zijn met ons streven om de kwaliteit van onze dienstverlening voortdurend verder te verbeteren”, zegt Paul Robbe. “Hier gaan wij uiteraard mee door, met als doel om onze klanten elke dag zo goed mogelijk verder te helpen op financieel gebied.” De gemiddelde totaalscore van de achtduizend in Nederland actieve kantoren is een 7,1. Meer dan duizend kantoren (13,4%) scoren lager dan een 6. Bijna vijfhonderd kantoren (6,1%) kunnen bogen op een kwaliteitsrating van een 9 of hoger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen