Oosterhouter Sjo Smeets is Kandidaat Kamerlid voor GroenLinks

Sjo Smeets
Sjo Smeets
Foto: GroenLinks

De Oosterhoutse Sjo Smeets gaat proberen voor GroenLinks in de Tweede Kamer te komen na de volgende verkiezingen.

Van Limburg naar Den Haag

Sjo Smeets is in 1956 geboren in Landgraaf als jongste zoon in een mijnwerkersgezin. Hij heeft van dichtbij de gevolgen van de sociale neergang van een regio meegemaakt. Na zijn studie Politicologie in Nijmegen vertrok hij naar Den Haag om voor de Algemene Rekenkamer te werken en verschillende ministeries. In 1987 verhuisde hij vanuit Den Haag naar Oosterhout waar hij woont met zijn partner.

Oosterhout Duurzaam

Sjo Smeets is onder andere ex-Statenlid in Brabant, voorzitter van de programmacommissie PS 2019, lid steunfractie GroenLinks Oosterhout, mede-organisator van de eerste Brabantdag van GroenLinks, ex-voorzitter van Oosterhout Duurzaam en deelnemer permanente campagnes van GroenLinks in Oosterhout en Brabant. In zijn vrije tijd is hij een gepassioneerde Ajax-supporter en houdt hij van stevige wandelingen in de natuur. Voor muziek van Bruce Springsteen, Lady Gaga, Aretha Franklin en Pearl Jam mag je hem altijd wakker maken!

Waar staat Sjo Smeets voor?

Sjo staat voor sociale rechtvaardigheid en het zorgen voor onze ouderen. Ook wil hij meer wijkagenten voor het verbeteren van de preventieve veiligheid en meer investeren in cybersecurity en vrede en veiligheid. Daarnaast wil hij dat het voor studenten mogelijk is om te studeren zonder schulden, het midden- en kleinbedrijf versterken en de marktwerking voor het openbaar vervoer afschaffen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen