Eerste gedichtenbundel Christian Goijaarts gepresenteerd tijdens online Schrijverscafé

Foto: Christian Gooijaarts

Zondag 15 november is tijdens het eerste online Schrijverscafé van Theek 5 de nieuwe gedichtenbundel van Christian Goijaarts gepresenteerd.

Eerste Online Schrijverscafé

Zondagmiddag kon iedereen deze keer het Schrijverscafé van Theek5 vanuit zijn eigen luie stoel thuis volgen. Vanwege de coronamaatregelen werd deze namelijk online gehouden. Hoewel de presentatie iets later begon dan gepland wegens een niet-werkende muis, was de uitzending verder goed verzorgd en kan Theek5 terugkijken op een succesvolle eerste editie. Ondanks dat is het uiteraard te hopen dat het wel de laatste was, want in het Stamcafé van Theek5 is de sfeer toch net even anders dan vanachter je eigen laptop op iPad. Voor deze vuurdoop van het Online Schrijverscafé was schrijver en dichter Christian Goijaarts uitgenodigd. Christian is binnen Kaaiendonk bekend als ‘Heer Adjudant’, de rechterhand van Prins Mienus XIV en is in het dagelijkse leven tekstschrijver. Hij schrijft voor aan een diversiteit aan klanten in onder andere in de zorg en het onderwijs. Daarnaast beheert hij samen met zijn vrouw Inge B&B De Bunderkens in Dorst.

Boekpresentatie Christian Goijaarts

Al op jonge leeftijd wist Christian Goijaarts het zeker: Ik wil later schrijver worden. En met de presentatie van zijn eerste gedichtenbundel tijdens het Online Schrijverscafé van Theek 5 is die droom afgelopen weekend in vervulling gegaan! De bundel ‘Gelukkig is er ook goed nieuws’ is een verzameling vrolijke versjes voor kleine én grote kinderen, waarin taalplezier, optimisme en muzikaliteit voorop staan. De Bredase illustrator Marq van Broekhoven maakte bij ieder gedicht een treffende illustratie. Marq van Broekhoven is striptekenaar en vooral bekend van de strips Jodocus de Barbaar, Peer de Plintkabouter en ‘Marq denkt’. De Oosterhouter Jeroen Vorspaget heeft de bundel vormgegeven en het boekje werd gedrukt bij TotalPrint. Zo is het echt een ‘lokale productie’ geworden!

Overhandiging eerste exemplaar

Tijdens de presentatie van de gedichtenbundel ‘Gelukkig is er ook goed nieuws’ was er nog een primeur. Het was namelijk de eerste keer dat er vanuit het Schrijverscafé een eerste exemplaar op digitale wijze werd overhandigd. Het eerste exemplaar van de bundel was voor de vader van Christian die vooraf een verzegelde envelop had gekregen. Deze maakte hij voor de camera open en hij las de lieve tekst voor die Christian erin had geschreven. Een ’tweede-eerste-exemplaar’ was er voor Inge, de vrouw van Christian, zonder wie het boekje er waarschijnlijk ook niet was gekomen. Uiteraard was er ook een bundeltje voor Theek5, zodat deze in de collectie kan worden opgenomen. Zoek je nog een leuk decembercadeautje voor jezelf of iemand anders, dan kun je het boekje hieronder ook direct bestellen! ‘Gelukkig is er ook goed nieuws’ kost 15 euro inclusief bezorgkosten. De bundel is in eigen beheer uitgegeven en kan dus (nog) niet worden besteld bij de boekhandel of bol.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen