Speelgoedwinkel start landelijke doneeractie voor Jantje Beton

Foto: Jantje Beton

Tot en met 24 december kunnen klanten van Intertoys Oosterhout bij de kassa of online geld doneren aan Jantje Beton. Met de opbrengst helpt Jantje Beton kinderen in kwetsbare speelposities.

Opbrengst naar kinderen

Tot en met 24 december kunnen klanten van Intertoys Oosterhout bij de kassa of online geld doneren aan Jantje Beton. Met de opbrengst willen Intertoys en maatschappelijke organisatie Jantje Beton ervoor zorgen dat meer kinderen buiten en samen kunnen spelen. “Buitenspelen is niet alleen gezond, maar ook leuk”, zegt Dave Ensberg, directeur van Jantje Beton. “Juist nu in deze bijzondere tijd moeten kinderen ondanks alles kunnen genieten van een leuke vrije tijd. Samen met vriendjes en vriendinnetjes speelherinneringen maken waar ze later als volwassene met veel plezier op terug kunnen kijken.” Dat is volgens Ensberg helaas geen vanzelfsprekendheid. Bijvoorbeeld voor kinderen uit arme gezinnen en kinderen met een handicap of chronische ziekte. “Zij hebben minder vriendjes en spelen minder vaak buiten. Juist nu is de kans op een isolement en eenzaamheid voor hen groter dan ooit.”

Samenwerking

De speelgoedketen Intertoys en Jantje Beton werken met deze actie voor een tweede keer samen, nadat de eerste landelijke doneeractie beide partijen goed was bevallen. Klanten vanaf 18 jaar en ouder kunnen tijdens het afrekenen, zowel in de winkel als online, een minimaal bedrag van € 0,50 of een veelvoud hiervan doneren. Dit kan bij een aankoopbedrag vanaf €10,-. Drie op de tien kinderen spelen volgens Jantje Beton nooit of maar één keer per week buiten. Jantje Beton wil kinderen vaker het huis uit krijgen.

Jantje Beton

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden