Oosterhout krijgt stukje historie terug met ’t Wosterouts Leesplangeske

Foto: MediaPackhuys

In navolging van onder andere Dongen krijgt Oosterhout vanaf eind november ook een ouderwets leesplankje in het ‘Wosterhouts’ dialect.

Wosterhouts Leesplangeske

Bukzuut, vossewost, patterelille, lekpin …zomaar wat woorden uit het rijke Oosterhoutse dialect. Een dialect wat volgens velen gekoesterd moet worden. Oud-muziekdocent Rensz Gorisse selecteerde de woorden op het authentieke Wosterhouts Leesplangeske met zorg. Hij schreef eerder liedjes en boeken in het Oosterhoutse dialect. De illustraties werden speciaal gemaakt door de Oosterhoutse kunstenaar Peter Nuijten. Deze worden vanaf 26 november ook tijdelijk geëxposeerd in bibliotheek Theek 5 aan de Torenstraat.

Historisch cadeau

’t Wosterhouts Leesplangeske wordt uitgebracht door MediaPackhuys uit Dongen en bestaat uit een full-color bedrukte plaat berkenhout in het A4 formaat (21 x 30 cm). Het plankje zit, samen met bijgeleverd ophangsysteem, verpakt in een speciale cadeauverpakking. In de doos zit een inlegvel met daarop wat achtergrond-informatie over ’t Wosterhouts Léesplangeske en leesplankjes in het algemeen. ’t Wosterouts Leesplangeske is vanaf 26 november te koop bij het VVV kantoor in Theater de Bussel aan de Torenstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen