112

Aanhoudingen naar aanleiding van mishandeling 25-jarige Oosterhouter na ‘Tinderdate’

Foto: Pixabay License / JESHOOTS-com

De politie hield zondagochtend 6 december twee verdachten aan op verdenking van zware mishandeling, diefstal met geweld en vrijheidsberoving. Op 28 november werd een 25-jarige Oosterhouter, nadat hij een date had, door meerdere mannen mishandeld, bestolen en van zijn vrijheid beroofd. Het onderzoeksteam sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Afspraak via datingapp

Het slachtoffer heeft zaterdagavond 28 november via een datingsapp een afspraak in de omgeving van de Matterhornstraat in Tilburg. Nadat zijn date is afgelopen, wordt het slachtoffer plots door meerdere mannen belaagd. De belagers mishandelen het slachtoffer en wordt hij enkele uren tegen zijn wil in vastgehouden. Tijdens deze uren bedreigen ze de Oosterhouter en maken ze enkele duizenden euro’s buit. Zodra de mannen weggaan, belt het slachtoffer direct om hulp. Wanneer de politie ter plaatse komt, treffen ze de man gewond aan. Een ambulance brengt het slachtoffer naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen wordt behandeld.

Mogelijk meer slachtoffers

Een rechercheteam is direct een onderzoek gestart en hield zondagochtend 6 december twee verdachten in deze zaak aan. Het gaat om twee mannen van 18 en 19 jaar uit Tilburg. Ze zijn aangehouden voor diefstal met geweld, zware mishandeling en vrijheidsberoving. Het team sluit meerdere aanhoudingen niet uit en vraagt de daders zich bij de politie te melden. De politie heeft de indruk dat deze verdachten mogelijk meer slachtoffers hebben gemaakt en vraagt hen om aangifte te doen. Je kunt hiervoor contact met de politie opnemen via 0900-8844 en een afspraak maken voor een aangifte.

Wees terughoudend

De politie vraagt verder op je hoede te zijn bij dating via apps. Het gaat om verschillende datingapps, waarbij er meer risico zit in apps waarbij anonimiteit voorop staat. De politie geeft de volgende tips: wees gezond wantrouwig als het gaat om een onbekend contact. Probeer meer informatie in te winnen door bijvoorbeeld actuele foto’s te vragen en te bellen vóór het afspreken. Wees terughoudend met het geven van persoonlijke informatie zoals adres, telefoonnummer of privéfoto’s aan een onbekend contact. Spreek bij voorkeur af in het zicht van andere mensen en niet thuis, op een verlaten plaats of in het donker. Word je slachtoffer van een beroving en/of word je mishandeld bij een afspraak, bel direct 112 en onthoud het signalement en vluchtrichting van de dader.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden