Thuisvester: Meer huurwoningen voor mensen met een laag inkomen

Foto: Thuisvester

In de prestatieafspraken die Thuisvester, gemeente en huurdersvereniging ieder jaar maken staan in 2021 meer huurwoningen voor mensen met een laag inkomen voorop.

Meer huurwoningen voor lage inkomens

Ieder jaar maken Thuisvester, de gemeente en huurdersvereniging prestatieafspraken. Voor 2021 zal Thuisvester gaan zorgen voor meer huurwoningen voor mensen met een laag inkomen. Daarnaast zijn er concrete afspraken gemaakt over de betaalbaarheid, duurzaamheid, de huisvesting van speciale doelgroepen en de wijkgerichte samenwerking tussen de gemeenten en Thuisvester. Inmiddels zijn de afspraken niet alleen in Oosterhout ondertekend, maar ook in de andere gemeentes waar Thuisvester actief is. Deze afspraken zijn in nauw overleg tussen Thuisvester, de huurdersvereniging en gemeente tot stand gekomen, waarbij vooral het ‘samen doen’ een belangrijk gewicht heeft gehad.

Bouwen nieuwe huurwoningen

Voor Oosterhout betekent dit dat de bouwproductie van sociale huurwoningen wordt opgeschroefd, omdat de druk op de sociale huurwoningmarkt steeds verder toe neemt. Alle mogelijke locaties worden in overleggen tussen gemeente en Thuisvester besproken. Daarnaast zoekt Thuisvester naar extra locaties voor het (tijdelijk) huisvesten van spoedzoekers, dalers en jonge gezinnen en uitbreiding van de regeling doorstroomurgentie voor ouderen. Ook moeten mensen met een hulpvraag door wijkgerichte samenwerking snel de juiste zorg en ondersteuning krijgen zodat hulp tijdig op gang kan komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen