Burgemeester Buijs: “Van andermans eigendommen blijf je af!”

Burgemeester Mark Buijs
Burgemeester Mark Buijs
Foto: Gemeente Oosterhout

Burgemeester Mark Buijs heeft vannacht met terugwerkende kracht naar 25 januari 19.00 uur een noodverordening afgekondigd voor de wijken Slotjes en Oosterheide.

“Pijn in het hart”

Burgemeester Buijs laat in een verklaring via de Facebookpagina van de gemeente het volgende weten: “Met pijn in mijn hart zie ik dat een klein deel van de Oosterhouters het nodig vindt om de avondklok als excuus te gebruiken om stennis te schoppen. Dat kan en mag niet. Van andermans eigendommen blijf je af! Ondernemers en inwoners hebben het zwaar genoeg in deze tijd. Daarom heb ik een noodverordening afgekondigd. Daarmee heeft de politie meer bevoegdheden om in te grijpen.”

Boete van 2500 euro

De burgemeester gaat verder: “De ouders roep ik op om op hun kinderen te letten en ze thuis te houden tijdens de avondklok. Gebeurt dit toch? Dan riskeren ze een boete van 2.500 euro. We willen niet alleen rellen voorkomen, maar ook het coronavirus beheersen. We willen namelijk met zijn allen zo snel mogelijk van de maatregelen af. Ik ben blij te zien dat het overgrote deel van de inwoners hier zijn best voor blijft doen. Alleen samen krijgen we meer voor elkaar.”

Heb je vragen?

Ondertussen is de gemeente druk bezig om vragen die mensen hebben over de verordening te beantwoorden. Een overzicht van deze antwoorden is in de loop van de dag te vinden op de website van de gemeente. Daarnaast zal de burgemeester vandaag in het radioprogramma Oosterhout Vandaag van de ORTS rond 12.05 uur met presentator Ad Evers ingaan op de recentelijke ongeregeldheden in Oosterhout en over de noodverordening die sinds gisteravond van kracht is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen