KNMI geeft weeralarm met code rood af, GGD sluit alle test- en vaccinatielocaties

Foto: KNMI.nl

Vandaag heeft het KNMI een weeralarm (code rood) afgegeven. De GGD’s sluiten uit voorzorg alle test- en vaccinatielocaties.

Weeralarm

Het KNMI heeft voor zondag tot 0.00 uur vannacht een weeralarm met code rood afgekondigd voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst. KNMI: “In vooral het midden en noorden sneeuwt het, in Limburg is eerst in het midden en in de loop de ochtend ook in het zuiden ijzel mogelijk.Door de stevige oostenwind is er sprake van een sneeuwjacht. Hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, soms minder dan 500 m, en is het voor het gevoel snijdend koud.”

Maandag code geel

Het KNMI waarschuwt daarnaast voor gladheid. “Grote risico’s voor weggebruikers. Kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is. Volg weerberichten en waarschuwingen.” Zoals het er nu uitziet zal vanaf middernacht code rood overgaan in code geel. Die waarschuwing wordt op dit moment afgegeven tot maandagavond 20.00 uur voor onze provincie.

Test- en vaccinatielocaties gesloten

De GGD West-Brabant laat op haar website weten dat vandaag alle test- en vaccinatielocaties gesloten blijven. Heb je een afspraak staan voor een test of vaccinatie op zondag, dan hoef je niet naar de locatie te gaan. De GGD geprobeert om alle mensen die een afspraak hadden staan om gevaccineerd te worden én alle mensen die een testafspraak hadden, hierover telefonisch te informeren. Ben je onverhoopt niet gebeld, kom dan toch niet naar de test- of vaccinatielocatie, zo vraagt de GGD. Ook na het weekend is er gelegenheid een nieuwe afspraak te maken. Afhankelijk van de weersverwachtingen bekijkt de GGD in de loop van zondag 7 februari wat dit betekent voor de opening en openingstijden van onze test- en vaccinatielocaties op maandag 8 februari en de rest van die week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen