KNMI geeft opnieuw weeralarm met code rood af, GGD sluit alle test- en vaccinatielocaties

Foto: KNMI.nl

Vandaag heeft het KNMI opnieuw een weeralarm (code rood) afgegeven. De GGD’s sluiten uit voorzorg alle test- en vaccinatielocaties.

Weeralarm

Het KNMI heeft voor maandag tot 12.00 uur vanmiddag een weeralarm met code rood afgekondigd voor sneeuw en gladheid. KNMI: “Met uitzondering van het zuidwesten is er vanochtend op uitgebreide schaal kans op verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel. Hiervoor is een code rood (weeralarm) van kracht. Verder is er in het hele land, vooral op lokale wegen, nog aanhoudende gladheid door sneeuwresten. Ook na de ijzel kan dit nog enige tijd het geval zijn.”

Overgang code geel

KNMI: “Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is. Volg weerberichten en waarschuwingen.” Na 12.00 uur is de rest van de dag tot middernacht nog een code geel waarschuwing van kracht.

Test- en vaccinatielocaties gesloten

De GGD West-Brabant laat op haar website weten dat vandaag alle test- en vaccinatielocaties gesloten blijven. GGD West-Brabant: “Voor maandag 15 februari is er door het KNMI voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht ivm gladheid als gevolg van ijzel. In West-Brabant geldt code rood vanaf 05.00 uur vannacht. Dit betekent dat alle test- en vaccinatielocaties van GGD West-Brabant (Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en Raamsdonksveer) tot 12.00 uur gesloten zijn.” Heb je een afspraak staan voor een test of vaccinatie op zondag, dan hoef je niet naar de locatie te gaan. De GGD probeert om alle mensen die een afspraak hadden staan om gevaccineerd te worden én alle mensen die een testafspraak hadden, hierover telefonisch te informeren. Ben je onverhoopt niet gebeld, kom dan toch niet naar de test- of vaccinatielocatie, zo vraagt de GGD.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen