Zwaaiposter van de gemeente tegen eenzaamheid

Foto: rawpixel.com by freepik.com

De gemeente Oosterhout heeft een nieuw middel ontwikkeld om aandacht te hebben voor de sociale kant van de coronacrisis.

Zwaaiposter

Gemeente Oosterhout:” De zwaaiposter is één van de middelen die zijn ontwikkeld om aandacht te hebben voor de sociale kant van de coronacrisis: de mentale en de fysieke gezondheid van mensen en eenzaamheid. De zwaaiposter plak je achter het raam, zodat voorbijgangers even naar binnen zwaaien. Een simpele en leuke manier om aandacht voor elkaar te hebben. Dus je zie je de zwaaiposter hangen? Vergeet dan niet om even te zwaaien. Een kleine moeite, een groot gebaar!”

Reacties op social media

Op social media reageren voor- en tegenstanders van de actie. “Sjonge sjonge die poster dat is droevig” en “Nou nou… om hier nou het geld aan te besteden… zegt weer alles. Waren de goede ideeën alweer op? Wie bedenkt zoiets zeg?” reageren de tegenstanders van de actie op de Facebookpagina van de gemeente. Er zijn ook voorstanders “ik ben wel eerder geneigd contact te hebben met iemand als ik zo’n poster zie hangen. Niet heel verkeerd bedacht dan toch? Ik ken niet iedereen in mijn straat…. zo is de verbinding dan toch sneller gelegd?”. De zwaaiposter kun je gratis meenemen in de supermarkt, maar je kunt de poster ook downloaden via de onderstaande link om zelf te printen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen