Hartverwarmend welkom voor terugkerende bewoners na brand Stadhoudersveste

De bewoners van het appartementencomplex Stadhoudersveste keren dit weekend eindelijk terug naar huis. Na ruim vier maanden zijn hun appartementen, die bij een brand in oktober flinke roet- en rookschade opliepen, hersteld. De wijk Slotjes-West en naastgelegen basisschool De Westhoek zorgen voor een warm welkom door de entreeruimten te versieren en bijna 250 kaarten en tekeningen te bezorgen.

Brand in parkeergarage

Ruim vier maanden hebben ze erop moeten wachten, maar deze zaterdag is het eindelijk zo ver: de bewoners van appartementencomplex Stadhoudersveste mogen terugkeren naar huis. De 28 appartementen waren onbewoonbaar sinds er op zaterdag 17 oktober 2020 een grote brand woedde in het parkeergarage onder het complex. De afgelopen maanden is met man en macht gewerkt om het gebouw roet- en rookvrij te maken. Eind februari kregen de bewoners groen licht om terug te verhuizen. Er wachtte hen een warm welkom, geregeld door de wijk Slotjes-West en naastgelegen basisschool De Westhoek.

Uit de brand geholpen

“Wij hebben de bewoners in oktober letterlijk uit de brand geholpen”, vertelt Mireille Daanen, directeur van basisschool De Westhoek. “Toevallig hadden we de zaterdagochtend van de brand een vergadering op school. We hebben hen toen opgevangen in onze aula. Ook in de weken erna hebben de bewoners regelmatig vergaderd in de aula.” Toen Daanen hoorde dat de bewoners mochten terugkeren naar huis, wilde ze iets doen om hen welkom te heten. “Eigenlijk hadden we dat met de hele school willen doen, door met alle klassen langs de Ridderstraat te gaan staan om te zwaaien. Maar de thuiskomst valt op een zaterdag en bovendien kan het niet met de geldende coronamaatregelen. Daarom hebben alle groepen iets geknutseld om de twee entreeruimten te versieren.”

Werkgroep Slotjes-West

In de wijk had de werkgroep Activiteiten Slotjes-West hetzelfde idee. “De bewoners zijn zó lang weggeweest. We wilden hun graag een warm welkom terug in de wijk geven”, vertelt Judith Robbe van de werkgroep. Slotjes-West gaf enthousiast gehoor aan de oproep om kaartjes te schrijven en tekeningen te maken. “We hebben er bijna 250 binnengekregen! Die zijn verdeeld in pakketjes, voorzien van een lint met een persoonlijke boodschap, en bij de 28 appartementen in de bus gedaan.” Voor de werkgroep was het meteen een mooi moment om de bewoners op de hoogte te brengen van de twee succesvolle coronaproof activiteiten die de wijk de afgelopen maanden heeft georganiseerd: de kerststallenspeurtocht en de carnavalsinsignebingo. “De bewoners hebben die twee activiteiten precies gemist. Via een brief hebben we hen bijgepraat en vast aangekondigd dat we ook plannen hebben voor Pasen. Natuurlijk hopen we dat zij daaraan willen meewerken.”

Westhoektheater

Ook Daanen hoopt in de toekomst meer samen te gaan doen met de bewoners van Stadhoudersveste. “Eens per jaar organiseren we het Westhoektheater met optredens voor de ouders. We zouden onze generale repetitie bijvoorbeeld voor de bewoners in de gemeenschappelijke ruimte van het appartementencomplex kunnen houden.” Die lounge moet eerst nog hersteld worden; hetzelfde geldt voor de parkeergarage. Maar de appartementen zijn vanaf dit weekend in elk geval weer bewoond én versierd!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen