Luister naar de gratis POPcast van gitaardocent Sven Woestenberg

Foto: Pixabay License / StockSnap

De Oosterhoutse gitaardocent Sven Woestenberg geeft les over de geschiedenis van de popmuziek van de 20e eeuw via gratis online podcasts.

Een Eeuw Popmuziek

Twee jaar geleden startte gitaardocent Sven Woestenberg met het geven van een cursus muziekgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. Jongeren konden zich vrijwillig inschrijven op deze cursus binnen de vrije lesruimte. De cursus ‘Een Eeuw Popmuziek’, over de geschiedenis van de popmuziek van de 20e eeuw, werd een succes en steeds vaker kreeg hij, ook van volwassenen, te horen dat zij graag de cursus zouden volgen. Vanwege alle coronamaatregelen bleek dit helaas niet mogelijk, maar gelukkig bood het internet uitkomst.

Gratis POPcast

Podcasts worden in Nederland steeds populairder. Het zijn vooraf opgenomen radio-uitzendingen die op ieder moment terug te luisteren zijn. Podcasts zijn te vinden op internet, maar ook apps als Spotify en ITunes bieden podcasts aan. Podcasts bieden vaak educatief amusement en zijn een prachtig alternatief nu theaters, concertzalen en cursuslocaties gesloten zijn voor publiek. De gratis POPcast is voor iedereen die geniet van popmuziek en dit fenomeen graag beter wil leren begrijpen en beleven. Van Jazz tot Britpop, Blues tot Hardstyle en Rock ’n Roll tot Boybands. Klik op de onderstaande link om deze POPcast te beluisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen