Start bouw geluidscherm De Boswachterij in Dorst

Foto: Gemeente Oosterhout

Op dinsdag 6 april gaan de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het geluidsscherm in De Vliert van start.

Geluidscherm De Boswachterij

Na het aanpassen van het middenspanning-tracé in de zuidelijke berm van De Vliert. wordt daarna in circa 5 weken tijd een geluidscherm gebouwd van ruim 2,5 meter hoog en een lengte van76 meter. Dit scherm begint bij het einde van het aanwezige kokosscherm en eindigt ongeveer 20 meter voorbij de ingang van De Boswachterij. Als het scherm klaar is, naar verwachting in de loop van mei, zal het leefklimaat in De Boswachterij aanmerkelijk verbeterd zijn.

Waarom een geluidscherm?

Bij de bouw van De Boswachterij is een geluidswal aangelegd om het spoorlawaai te beperken. Door de opening in de wal konden de nabij gelegen woningen niet worden beschermd zoals werd gewenst. De nog relatief hoge geluidbelasting bij de woningen van een aantal bewoners werd als hinderlijk ervaren. De gemeente heeft, mede gelet op nieuwe mogelijkheden, daarop in 2019 besloten om langs het spoor plaatselijk een kort maar effectief geluidscherm aan te brengen op 7 meter afstand van het hart van de spoorbaan. ProRail heeft hiermee ingestemd. Zo wordt een invulling gegeven aan de wens vanuit de bewoners van De Boswachterij om het geluidsniveau tot een aanvaardbaar niveau
terug te brengen.

Omleidingen tijdens de werkzaamheden

Om goed en veilig te kunnen werken wordt De Vliert net voorbij de inrit van De Vliert 12 een aantal weken afgesloten voor autoverkeer. Bestemmingsverkeer voor De Boswachterij kan tijdelijk alleen via de Vijftig Bunderweg de wijk in- en uitrijden. Ook leveranciers (vrachtverkeer) zullen deze route moeten gebruiken. Dat betekent dat het vrachtverkeerverbod tijdelijk wordt opgeheven. Fietsers in De Vliert zullen ter plaatse even af moeten stappen om een klein stukje langs de bouwhekken van het werkterrein te lopen om hun weg te kunnen vervolgen. De woningen aan de Parallelweg zijn alleen bereikbaar vanaf de kant van Breda en via de Baarschotsestraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen