Landelijke Horeca roept op om te komen picknicken

Foto: Pixabay License / Tama66

Horecaondernemers hopen vandaag vele mensen te mogen begroeten in de binnensteden van diverse steden voor een landelijk picknickmoment.

Landelijk picknickmoment

Het idee van de picknick om ondernemers te ondersteunen ontstond in Breda waar eind februari al een soortgelijk initiatief was. Volgens de initiatiefnemers doen ondernemers in verschillende steden mee waaronder Alkmaar, Maastricht, Bergen op Zoom en Venray. Of Oosterhout ook mee doet is op dit moment bij onze redactie niet bekend.

Afhaalfunctie horeca

Mensen die op de picknick afkomen hoeven geen eigen eten en drinken mee te brengen. De kroegen en de restaurants gebruiken hun afhaalfunctie om iedereen van eten en drinken te voorzien. De picknick is een reactie op het kabinetsbesluit om de terrassen voorlopig dicht te houden.

Reactie Horeca Nederland

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland zei eerder begrip te hebben voor het initiatief. De organisatie hoopt dat van de actie een ‘duidelijk signaal’ uitgaat naar Den Haag. Dit omdat “het water veel ondernemers aan de lippen staat.” Volgens KHN kan de horeca met inachtneming van de coronavoorschriften veilig open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen