Michelinster blijft behouden voor Zout & Citroen

Patricia en Bram Helleman van Zout & Citroen
Patricia en Bram Helleman van Zout & Citroen
Foto: Restaurant Zout & Citroen

Restaurant Zout & Citroen van Bram en Patricia Helleman behoudt ook dit jaar haar felbegeerde Michelin-ster.

Rollercoaster

Bram en Patricia Helleman van Restaurant zout & Citroen aan de Ridderstraat laten op hun Facebookpagina weten dat zij hun Michelinster behouden voor 2021. “Dit jaar is een ontzettende rollercoaster voor ons geweest. 13 januari 2020 kregen we onze Michelin ster en op zondag 15 maart moesten we onze deuren sluiten voor een eerste lockdown. We hopen snel weer open te mogen en u te laten genieten van onze keuken en onze gastvrijheid.” De Michelinsterren gelden internationaal als de belangrijkste onderscheiding in de luxe restaurantsector.

Twee 3-sterren restaurants

De restaurants De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen behouden hun drie Michelinsterren. Nederland krijgt er dit jaar geen nieuw driesterrenrestaurant – de hoogste culinaire categorie – bij, zo werd duidelijk tijdens een online ceremonie van Michelin in een leeg DeLaMar Theater in Amsterdam. Zaterdag kwam per ongeluk naar buiten dat tien restaurants in elk geval een ster erbij hebben gekregen. Als gevolg van een technische storing stonden ze al in de Michelin-app.

113 Sterrenrestaurants

Nederland telt nu 113 sterrenrestaurants, twee meer dan vorig jaar. Naast de twee driesterrenzaken zijn er nu achttien restaurants met twee sterren en 93 met een. Zeven zaken verloren een ster. Verder werd Edgaras Razminas van restaurant De Lindehof in Nuenen uitgeroepen tot beste sommelier van het jaar. De Service Award ging naar gastvrouw Cindy Borger van De Groene Lantaarn in Zuidwolde en Alex Haupt van het Amsterdamse restaurant 101 Gowrie kreeg de titel Jonge Chef van het jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen