Paasweerbericht: vandaag aardig, morgen wordt het guur weer

Foto: Pixabay License / NickyPe

De weerwebsite weeronline.nl voorspelt koud weer tijdens de Paasdagen. Met name Tweede Paasdag wordt guur weer voorspeld.

Eerste Paasdag

Vandaag start de dag volgens weeronline.nl met veel bewolking, maar vanmiddag kan de zon nog even doorbreken. Weeronline: “Het blijft droog en in de zon kan het kwik oplopen tot een graad of 10. Er staat een matige westenwind en die maakt een wandeling nog best fris, maar de komende dagen wordt het nog veel kouder. In de nacht van zondag op maandag raakt het geheel bewolkt en vanuit het noorden gaat het een tijdje regenen. Het is dan 5-7 graden. Later in de nacht wordt de neerslag buiig en daarbij is kans op hagel of een klap onweer.”

Tweede Paasdag

Weeronline: “Maandag wordt een gure dag. In de ochtend staat er een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. De wind voert koude lucht aan en de temperatuur daalt naar 3-5 graden. Er trekken winterse buien over het land met behalve regen ook hagel, natte sneeuw en kans op onweer. Er zijn ook (korte) droge perioden en vooral in de middag kunnen ook felle opklaringen voorkomen. Het wordt 6 à 7 graden en daarmee erg koud voor de tijd van het jaar. Tijdens winterse buien daalt de temperatuur naar een enkele graad en de gevoelstemperatuur ligt 1-4 graden onder nul.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden