Zonnepanelen op Oosterhoutse brandweerkazerne in no-time volgeboekt

Foto: Pixabay License / torstensimon

Het zonnepanelenproject van Oosterhout Nieuwe Energie ging letterlijk en figuurlijk als de brandweer en is in no time volgeboekt.

Zonnepanelen op dak brandweerkazerne

De afgelopen periode konden alle Oosterhouters mee investeren in het zonnepanelenproject van ONE. De installatie van 380 zonnepanelen op het dak van de brandweerkazerne wordt gerealiseerd onder toekenning van SDE+ subsidie van de overheid. Dit betekent dat er gedurende 15 jaar een gegarandeerde subsidie wordt gegeven over de opgewekte hoeveelheid stroom. Met deze zonnepanelen wordt per jaar ruim 164.000 kWh stroom opgewekt, goed voor ongeveer 50 huishoudens.

120.000 euro opgehaald

De totale kosten voor dit project zijn € 120.000 inclusief werkkapitaal. Er zijn 480 obligaties uitgegeven tegen een inleg van € 250 per stuk. De kersverse obligatiehouders ontvangen elk jaar 3 % rente over het uitstaande saldo. Uit de te ontvangen subsidie wordt jaarlijks een deel van de obligaties lineair afgelost. De verkoop van de opgewekte stroom is voldoende om de jaarlijkse exploitatiekosten te dekken. Verwacht wordt dat de installatie op 12 mei aanstaande operationeel zal zijn. Na 15 jaar wordt de installatie overgedragen aan de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen