Abrahamorgel heeft nieuwe stalling in museumtuin Oud Oosterhout

Foto: Museum Oud Oosterhout

Vrijdagmiddag heeft orgeldraaier Jan Bekker de sleutel gekregen van de nieuwe stalling voor het Abrahamorgel in Museum Oud Oosterhout.

Oosterhouts Abrahamorgel

Wie op zaterdag door de binnenstad loopt, die hoort en ziet daar vaak het Abrahamorgel spelen. Het orgel is als dansorgel gebouw in 1925 en in 1974 door Leo Wellens aan Oosterhout geschonken. Op het orgel staat het wapen van Oosterhout, links  ‘Abraham’ en rechts ‘Oosterhout’. Vóór de luchtpijpen staat in het midden een afbeelding van Abraham. In het midden onder, is een afbeelding van de St. Jansbasiliek. Ook is er een afbeelding van Slotje Limburg, het voormalige stadhuis.

Vaste stalling

Ruim 8 jaar lang is er gezocht voor een nieuwe vaste stalling voor het Oosterhoutse Abrahamorgel. Het bestuur van de Stichting Abrahamorgel en het bestuur van Stichting Brabants Museum Oud-Oosterhout sloegen uiteindelijk de handen ineen en er werd een stalling gebouwd in de museumtuin. Orgeldraaier Jan Bekker nam vrijdagmiddag de sleutel van het glazen huis dankbaar in ontvangst. Wanneer Jan er dus niet mee in de binnenstad staat, kun je dit stuk Oosterhouts Erfgoed dus voortaan bekijken bij Oud Oosterhout aan de Bredaseweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen