Drie zorgorganisaties onder één dak op locatie Buurstede 17

Buurstede 17
Buurstede 17
Foto: Google Streetview

Vanaf 17 mei gaan cliënten Mijzo, Raffy-Lâle-De Leystroom en Prisma hun intrek nemen in zorglocatie Buurstede 17.

Drie zorgorganisaties

Het gebouw wordt momenteel in orde gemaakt voor de komst van de verschillende bewoners. Raffy-Lâle-De Leystroom en Prisma huren tijdelijk ruimte totdat nieuwbouwlocaties zijn gerealiseerd. Ellie Biemans, clustermanager bij Mijzo: “Het is best wel een unieke situatie dat er drie verschillende zorgorganisaties zijn gevestigd in één pand. Het mooie is dat we naar elkaar kijken als partners die in de keten samen willen werken aan zorg en ondersteuning voor kwetsbare mensen.”

Hergebruik bestaande zorglocatie

Wilma Claassen, manager zorg & expertise bij Prisma: “Door de samenwerking met Mijzo en Raffy-Lâle-De Leystroom hebben we een geschikte tijdelijke locatie gevonden met woonruimte voor zowel kinderen als volwassenen. Dit geeft ons ruimte om verder te bouwen aan ons nieuwe kindcentrum in Raamsdonksveer, waar straks het complete aanbod voor kind en gezin samen zal komen.” Sandra Dirven, facilitair manager van Raffy-Lâle-De Leystroom vult hierop aan: “Het hergebruik van een bestaande zorglocatie heeft voordelen. De indeling en inrichting voldoen al aan de veiligheidseisen. De appartementen zijn nagenoeg direct gereed om op Buurstede 17 het leven van alle cliënten zo veilig en warm mogelijk voort te kunnen zetten.”

Mijzo

Mijzo, de gefuseerde organisatie van De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring, richt op Buurstede 17 een afdeling in voor vijftien ouderen die kortdurende zorg nodig hebben. Dit kan intensieve zorg en begeleiding zijn voor mensen die om medische redenen tijdelijk zorgafhankelijk zijn geworden (eerstelijnsverblijfzorg) of mensen die komen revalideren (geriatrische revalidatie zorg). De kortdurende zorg is gericht op herstel voor de cliënt/revalidant om hierna zo snel en zelfstandig mogelijk terug te keren naar de thuissituatie.

Raffy-Lâle-De Leystroom

Zorgorganisatie Raffy-Lâle-De Leystroom, bekend in Breda om o.a. de cultuurspecifieke zorg voor ouderen met een migratieachtergrond, heeft met Lâle voor Turkse ouderen plannen voor nieuwbouw. Circa twintig cliënten verhuizen voor een periode van drie jaar naar Oosterhout. Daarnaast komt een brede doelgroep ouderen – met zorgindicatie – er te wonen. De woonvorm is kleinschalig, waar in een zo warm en vertrouwd mogelijke omgeving persoonsgerichte zorg gegeven wordt door betrokken medewerkers.

Prisma

Prisma zal op Buurstede 17 voor twee jaar zorg en begeleiding bieden aan kinderen, tot hun nieuwe kindcentrum in Raamsdonksveer wordt opgeleverd. Ook volwassen cliënten van Prisma komen tijdelijk op de nieuwe locatie te wonen. Zij wonen hier tot de nieuwe Prisma-locatie aan de Lodewijk Napoleonlaan in Oosterhout gereed is. Mijzo en Prisma hebben eerder de samenwerking met elkaar gezocht op het gebied van woonvoorziening: in Geertruidenberg maakt Prisma ook gebruik van een zorglocatie van Mijzo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen