Neem een kijkje op de nieuwe natuurbegraafplaats bij gedenkpark Leijsenakkers

Foto: Leijsenakkers.nl

Vanaf 1 juni opent gedenkpark Leijsenakkers de nieuwe natuurbegraafplaats, waar je op 28, 29 en 30 mei een kijkje kunt nemen.

Natuurbegraafplaats Leijsenakkers

Een natuurlijke omgeving, in een weide vol wilde bloemen of onder een speciaal geplante boom: natuurlijk begraven past helemaal in deze tijd. Aanleiding voor de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout om hiervoor ruimte te creëren. Die mogelijkheid ontstond dankzij de aankoop van een perceel grenzend aan het bestaande gedenkpark. Dit deel van het terrein geeft in een heel eigen stijl een mooie aanvulling op het gebied van flora en fauna. Het heeft de naam ‘De Jaargetijden’ gekregen en is onderverdeeld in vier gedeeltes: winter, lente, zomer en herfst. Elk gebied heeft zijn eigen sfeer en beplanting, die het mooist tot hun recht komen in het betreffende seizoen. Zo is er voor iedereen een mooie passende plek.

Oudste manier van begraven

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier van begraven. Er staan geen grafstenen of kunstmatige versieringen op De Jaargetijden. Het graf is slechts herkenbaar door een boomschijf of een speciaal geplante boom of struik. In het seizoen kunnen ook verwilderingsbollen de plek markeren, bijvoorbeeld sneeuwklokjes, vogelmelk of blauwe druifjes. Bezoekers onderhouden de graven niet, de natuur ontfermt zich erover.

Maak kennis met De Jaargetijden

Vanaf 1 juni zal de nieuwe natuurbegraafplaats voor graven en urnengraven aan de Veerseweg in gebruik worden genomen. Tijdens het weekend van de begraafplaats op 28, 29 en 30 mei kunnen geïnteresseerden alvast een kijkje nemen. Om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen, worden er op verschillende tijdstippen rondleidingen georganiseerd voor groepen van maximaal zes personen. Op eigen initiatief rondkijken of reserveren is die dagen niet mogelijk. Wie wil deelnemen aan een van de rondleidingen kan zich opgeven via het kantoor van Stichting Begraafplaatsen Oosterhout: [email protected] of telefonisch via 0162-455117.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen