‘Roller Coaster’ voor het eerst in de Uitvaartmuziek Top 10

Foto: Monuta

In de jaarlijkse landelijke Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2020 is behoorlijk wat veranderd. ‘Roller Coaster’ van Danny Vera staat voor het eerst in de Top 10 op nummer 5.

Waarheen, waarvoor

Vorig jaar verdween het immer populaire, ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp nog uit de lijst (16). Dit jaar is ze weer terug op de zesde plaats. Sinds 2016 is de Top 3 niet meer veranderd tot nu toe. Frans Bauer stootte met zijn lied ‘Een trein naar niemandsland’ Claudia de Breij met ‘Mag ik dan bij jou’ van de derde plaats.

Monuta uitvaartmuziek Top 10

  1. Diverse uitvoeringen – ‘Ave Maria’ (-)
  2. Andrea Bocelli & Sarah Brightman – ‘Time to say goodbye’ (-)
  3. Frans Bauer – ‘Een trein naar niemandsland’, (+1)
  4. Claudia de Breij – ‘Mag ik dan bij jou’, (-1)
  5. Danny Vera – ‘Roller Coaster’, (NIEUW)
  6. Mieke Telkamp – ‘Waarheen, waarvoor’, (+10)
  7. Sweet People – ‘En de vogels zongen’, (+1)
  8. André Rieu – ‘The rose’, (+1)
  9. Marco Borsato – ‘Afscheid nemen bestaat niet’, (-4)
  10. Frank Sinatra – ‘My way’ , (-)

Uitvaartmuziek in Oosterhout

Wanneer de voorkeur voor uitvaartmuziek bij leven is besproken of vastgelegd, kan dit rust geven voor nabestaanden. Vaak maken zij binnen enkele dagen keuzes om de uitvaart vorm te geven zodat die bij het leven van hun overleden dierbare past. Hoeveel en welke nummers kunnen ze afspelen? Corina Holterman, uitvaartverzorger bij Monuta Westen en Holterman vertelt: “Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van streamingdiensten als YouTube of Spotify. Wanneer hun dierbare niets heeft vastgelegd over uitvaartmuziek, kunnen we daar inspiratie uit halen voor muziek die tijdens een dienst gedraaid kan worden. Mijn belangrijkste tip bij de keuze voor uitvaartmuziek? Haal samen herinneringen op en bedenk welke muziek je helpt herinneren aan deze momenten. Dan zit je altijd goed.”

Regionaal grote verschillen

Regionaal is de Top 5 verschillend. Zo staat er in de Top 5 van Limburg klassieke muziek en kiezen Drentenaren voor de Hollandse klassiekers. Om de Monuta uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 3.300 muzieknummers geanalyseerd die in 2020 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. Livemuziek en kerkmuziek zijn niet meegenomen in de analyse. In de regio’s met voldoende data is een Top 5 gemaakt. In de landelijke Artiesten Top 10 is Borsato van de tweede plaats verstoten door Frans Bauer. De Top 3 artiesten waarvan nabestaanden de nummers kozen zijn in chronologische volgorde André Rieu, Frans Bauer en Andrea Bocelli & Sarah Brightman.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden