Taxus Taxi start vandaag weer met inzamelen taxussnoeisel

Foto: St. Taxus Taxi

Vanaf vandaag gaan de vrijwilligers van de Taxus Taxi weer op pad om taxussnoeisel op te halen in de strijd tegen kanker.

Start taxusinzameling 2021

De afgelopen twee weken is er veel regen gevallen met temperaturen tussen de 15 en 20 graden. Voor de taxusplant de perfecte omstandigheden om een groeispurt in te zetten! Voor de stichting TaxusTaxi dus reden genoeg om vandaag het startsein te geven voor de taxusinzameling van 2021. De kleine taxustwijgjes bevatten, zoals vele inmiddels weten, de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft.

Word Taxusdonateur

De kwaliteit van het taxussnoeisel is erg belangrijk. Houd bij het inleveren van taxussnoeisel rekening met de knipvoorwaarden van de stichting. Zo is de werkzame stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Taxus Taxi kan hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij, om een kuil ter grootte van een voetbal te maken, in de gevulde tas. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via de link onderaan dit artikel. De periode waarin snoeisel wordt ingezameld verschilt per jaar verschillen vanwege de hoeveelheid werkzame stof die in de taxusplant aanwezig is.

Ophaalverzoek indienen

Evenals andere jaren worden ook in 2021 weer gratis materialen verstrekt door Taxus Taxi. Een speciale Taxus Taxi Tas of -Grondzeil kun je gratis ophalen bij de Boerenbond aan de Meerstoel of bij Den Ouden aan de Statendamweg. Wie zijn of haar taxushaag gaat snoeien kan via de tweede link onderaan dit artikel een ophaalverzoek indienen. De stichting kan het snoeisel gratis bij je thuis komen ophalen bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo. Heb je minder snoeisel, dan kun je dit ook afgeven bij Den Ouden.

Vrijwilligers gezocht

Heb je geen taxushaag, maar wil je toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Het doorgewinterde team van taxusophalers is namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel. Als taxuschauffeur haal je in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij ieder die het aan de stichting wil doneren. Voor meer informatie of om je direct aan te melden kun je mailen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen