Burgemeester: “Geslaagd!”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven om alle Oosterhouters een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouter, geslaagd!

Het moet voor de meeste jongeren die dit jaar hun examen hebben gedaan, weer een hele tour zijn geweest. Vorig jaar heb ik met mijn jongste zoon hetzelfde mogen beleven. Hij werd het laatste half jaar geconfronteerd met de maatregelen rondom het virus. Zoals digitale lessen en vele andere regels die een behoorlijke sociale impact op hem hadden. Bij de groep examenkandidaten van dit jaar is dat zeker niet minder. Zij worden al anderhalf jaar geconfronteerd met lichtere of zwaardere lockdowns en zelfs een avondklok. Ga er maar aanstaan.

Bij deze wil ik hen die geslaagd zijn van harte feliciteren met hun diploma en veel succes wensen met hun toekomst. Als je het niet hebt gered; er komt vast wel weer een nieuwe kans en een jaartje extra maakt niet veel uit op een mensenleven. Voor veel mensen betekent deze blijdschap een echte opsteker, even wat anders dan corona. Maar we moeten niet vergeten dat er ook een hoop mensen zijn, die we moeten bedanken. Dat zijn degenen die jullie op de een of andere manier, op of buiten school, hebben ondersteund. Degenen die soms ook met risico’s voor zichzelf (besmettingsgevaar) jullie toch hebben laten excelleren. Ik ben ze in ieder geval dankbaar voor een mooie nieuwe lichting jongeren die ze weer gediplomeerd afleveren. Een groep die van cruciaal belang is voor de toekomst van Oosterhout.

Deze week maakte ik, eigenlijk veel te laat, kennis met iemand die ook al jaren bezig is met het wel en wee van jongeren. Iemand die tijdens deze crisis soms ook voor de nog jongere kinderen een belangrijkere rol heeft gespeeld. Hij zorgde er voor dat er naast het onderwijs(vaak digitaal), toch mogelijkheden waren om te ontspannen. Namelijk -en velen van jullie zullen hem kennen- Pim van de Gym. Ik mocht met hem en een groepje kinderen tussen de zes en de veertien jaar gaan mountainbiken. Echt, wat een leuke ervaring! Allemaal energieke jonge kinderen die bij Pim vol op aan hun trekken kwamen. Hij leert hoe ze het parcours veilig en goed door komen en vooral hoe ze veel plezier met elkaar kunnen hebben.

Ik vroeg Pim hoe hij met deze bijzondere tijd omging? Zijn antwoord was eenvoudig: “Kinderen en ouders rekenen op je, dus gewoon doorgaan ondanks alles. Je kunt ze dit niet ontnemen.” Ik denk dat hij daar gelijk in heeft, maar het betekent nogal al wat. Vooral afgelopen winter toen kinderen eigenlijk niets aan sport binnen konden doen. Wat doe je in dat soort situatie? “Ik heb wat langlauflatten en een hoop andere winterse spelletje bij elkaar gescharreld en een Olympische Winterspelen georganiseerd. Het mooie was dat ik van de ouders dan te horen kreeg dat kinderen het geweldig naar hun zin hadden gehad, maar dat het ook wel een beetje fris was geweest,” grijnsde Pim me toe. En dan bedenk ik dat die Pim zelf niet een uurtje, maar de hele dág in deze vrieskou heeft gestaan om deze kinderen een leuke tijd te bezorgen. Ik hoop dat die ouders dat ook beseffen…

We moeten iedereen waardering geven die onze kinderen in deze tijd ondersteunen. Ondersteunen om te leren, te bewegen maar vooral ook plezier te hebben. Bij deze wil ik daarom deze toppers van harte bedanken. En beste geslaagden; bedank juist na het behalen van je mooie resultaten degene die je daarbij met hart en ziel geholpen hebben. Jullie hebben het sámen gedaan.

Oosterhout, meer voor elkaar
Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen