Evelien fietst langs 75 inloophuizen waaronder Poppy’s

Foto: Theo van Drunen

Evelien is bezig met een fietstocht van 2.000 km langs inloophuizen. “Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!”

Fietstocht van 2.000 kilometer

Evelien is bezig met een fietstocht van 2.000 km in zes weken tijd langs de 75 IPSO-inloophuizen van Nederland, zoals Inloophuis Poppy’s aan de Mathildastraat. Inloophuizen zijn er voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten, ter psychosociale ondersteuning na en naast de behandeling in het ziekenhuis. Die inloophuizen zijn hard nodig. Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, kan er daar ook weer meer. En daarom is er extra aandacht nodig om de inloophuizen goed op de kaart te zetten. De fietstocht van Evelien komt dan ook als geroepen!

Borstkanker

Evelien van der Werff (57) had tot twee maal toe borstkanker, verloor haar huwelijk en verloor haar baan. Maar dat maakte haar niet minder optimistisch. Ze schreef een boek met de titel ‘Dit boek brengt geluk’. En ze is dus bezig met die fietstocht. Op 25 mei stapte Evelien in Zwolle op de fiets bij nazorgcentrum IntermeZZo. Dinsdag arriveerde zij in Oosterhout en werd ze door de mensen van Inloophuis Poppy’s met applaus ontvangen. Voorzitter René van Ommeren sprak haar toe. Coördinator van Poppy’s, Susan van Engelen, voegde daar nog wat waarderende woorden aan toe en er werden cadeautjes uitgewisseld.

Bevrijden van blokkades

Evelien heeft goed nagedacht over een en ander, zo bleek al snel. Geconfronteerd met twee keer kanker, wat haar leven op z’n kop zette, besloot ze een andere koers te gaan varen. Ze wees er op de stoep voor Inloophuis Poppy’s fijntjes op dat veel ellende in mensenlevens ontstaat door de blokkerende gedachten die wij mensen vaak hebben. Door verschillende technieken te gebruiken (waarvan fietsen er al eentje is), kun je je hoofd bevrijden van deze blokkades. Op de onderstaande website en in haar boek kun je daar natuurlijk alles over lezen.

Op naar Gorinchem

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft Evelien mogen logeren in een suite van een Oosterhoutse Bed & Breakfast. Woensdagmorgen gaat ze opgewekt weer verder, deze keer naar het inloophuis in Gorinchem. Van daaruit moet ze nog helemaal naar Zuid-Limburg en via Oost-Nederland terug naar Zwolle. De elektrische fiets heeft ze gesponsord gekregen. Evenlien: “Ik gebruik niet meer dan de ECO-stand, want het moet wel sportief blijven.” Deze gesponsorde fiets mag na de fietstocht geveild worden, waarbij de opbrengst naar de inloophuizen gaat. Hetzelfde geldt voor de sponsorgelden die ze heeft verzameld. “Daarna heb ik genoeg gedaan voor het KWF en ga ik weer voor mezelf werken,” merkt ze op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen