Aanpak overlast geparkeerde vrachtwagens in Slotjes Midden

Foto: Aad van Wensen (archief)

De gemeente onderneemt actie tegen de steeds groter wordende overlast van geparkeerde vrachtwagens in de wijk Slotjes Midden.

Overlast geparkeerde vrachtwagens

In de bewonersbrief die deze week bij de inwoners van Slotjes-Midden is bezorgd, staat dat de gemeente de afgelopen maanden steeds meer meldingen heeft gekregen over geparkeerde vrachtwagens, trekkers en zelfs opleggers in de wijk Slotjes Midden. Deze grote voertuigen zorgen voor overlast in de buurt. Daarom is het niet toegestaan om voertuigen hoger dan 2,40 meter of langer dan 6 meter te parkeren op een normale parkeerplaats. De komende periode gaan de gemeentelijke handhavers hierop controleren en (indien nodig) beboeten.

Vrachtwagenparkeerterrein

Door de afmetingen van deze voertuigen zijn er minder parkeerplekken beschikbaar voor de andere bewoners in de buurt, waar over het algemeen sowieso al te weinig parkeerplaatsen voor handen zijn. Ook ervaren veel bewoners overlast van de vrachtwagens doordat deze voor hun raam of uitrit geparkeerd staan. En soms is er sprake van verkeersonveiligheid door beperkt uitzicht. De gemeente vraagt daarom aan de bestuurders van deze voertuigen om deze voortaan te parkeren op een van de vrachtwagenparkeerterreinen, zoals aan de Beneluxweg, Karolusstraat of hoek Hoogstraat/ Eikenlaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen