Antony Hermus is de nieuwe chef-dirigent van het Belgian National Orchestra

Foto: anthonyhermus.com

De Oud-Oosterhouter Antony Hermus is de komende vier seizoenen chef-dirigent van het Belgian National Orchestra in Brussel. Antony neemt de dirigeerstok over van Hugh Wolff.

Dirigent Belgian National Orchestra

De oud-Oosterhouter en voormalige Oosterhoutse Nachtegaal Antony Hermus zal de komende vier jaar het nationale orkest van België leiden als chef-dirigent. Op de website van het Belgian National Orchestra lezen we hierover: “Met Anthony Hermus komt er opnieuw een rijk getalenteerde en vooral bijzonder veelzijdige persoonlijkheid aan het roer, een ervaren dirigent die zich sterk maatschappelijk engageert en bijzonder goede communicatievaardigheden bezit. De nieuwe chef-dirigent sluit feilloos aan bij de missie van het Belgian National Orchestra: blijven vernieuwen en geloven in de kracht van innovatie en authenticiteit.” Anthony laat op social media weten er zin in te hebben: “BRUSSEL… Fascinerende Europese hoofdstad… Stad van mijn helden Jacques Brel en Toots Thielemans… City of my first University-ERASMUS-uitwisseling in mijn vroege twintiger jaren… Zoveel mooie herinneringen… Nu al…”

Dirigent van het Jaar

Antony Hermus is een succesvol concert- en operadirigent die aan het begin van zijn carrière twee muziekdirecteurposten in Duitse operahuizen bekleedde en door het Duitse tijdschrift Opernwelt drie jaar achtereen werd uitgeroepen tot Dirigent van het Jaar. Tegenwoordig dirigeert Antony Hermus, naast alle grote Nederlandse orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest, regelmatig in heel Europa waar hij onder meer te gast is bij de Philharmonia London, Royal Philharmonic, Orchestre National de Lyon, Bamberger Symphoniker, Stuttgart, Straatsburg, en Göteborg opera, evenals Melbourne Symphony en Seoul Philharmonic. Hij is vaste gastdirigent van het Noord Nederlands Orkest en van Opera North (VK).

Muziek schenkt leven

Antony Hermus heeft een verbintenis van vier seizoenen met het Belgische orkest. Als toekomstig chef-dirigent zal Antony Hermus in seizoen ’22-’23 acht concerten dirigeren. Vanaf seizoen ’23-’24 zal hij dan achttien concerten per jaar dirigeren. Zijn benoeming zal ook resulteren in een versterkte aanwezigheid van het Belgian National Orchestra in het buitenland. Antony Hermus hierover op de website van het orkest: “Ik ben bijzonder blij en voel me erg vereerd door de warme uitnodiging van het Belgian National Orchestra om hun volgende chef-dirigent te worden. De keren dat ik reeds voor het orkest stond, werd ik getroffen door de bijzondere toewijding van zowel de muzikanten als het management. Plato zei ooit: “Muziek geeft het universum een ziel, de geest vleugels, de verbeelding een hoge vlucht … muziek schenkt leven aan alles”. Ik kijk er naar uit om samen met het Belgian National Orchestra te streven naar een wereld vol unieke klanken, een wereld waarin wij met onze muziek een verschil kunnen maken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden