Voorschool Menorah 15 jaar gevierd met feest voor de peuters

Foto: Desirée Langerhuizen / PCPO

Op 22 juli werd het 15-jarige jubileum van Voorschool Menorah gevierd met taart en limonade voor alle peuters en juffen!

15 jaar Voorschool Menorah

Voorschool Menorah is gestart in oktober 2005 op basisschool Regenboog-Menorah in Dommelbergen met 4 tot 8 peuters op twee ochtenden. Na de sluiting van deze locatie in 2009 verhuisde de voorschool naar de Krijtenberg in de wijk Oosterheide. De voorschool groeide gestaag en al snel kon gestart worden met extra dagdelen. Inmiddels is voorschool Menorah alle dagen van de week geopend en komen er gemiddeld 16 tot 24 peuters per dag naartoe. Daarnaast is er een tweede vestiging aan de Griegstraat, iets verderop in de wijk. Deze voorschool is gevestigd in hetzelfde gebouw als groep 1 en 2 van de basisschool, waardoor de overgang van peuters naar kleuters nog maar een kleine stap is.

Een feestelijke dag!

Oorspronkelijk was het 15-jarige jubileumfeest gepland in oktober 2020, maar de lockdown gooide toen roet in het eten. Maar afgelopen donderdag was het dan alsnog zover: groot feest op voorschool Menorah! Alle peuters werden vanaf de Griegstraat met een treintje door Oosterheide rondgereden, uitgezwaaid door de kleuters en alle kinderen van groep 3. Langs de weg stonden ouders, opa’s en oma’s te zwaaien naar alle peuters en juffen. De eerste stop was de hoofdlocatie van Menorah aan de Krijtenberg. Alle leerlingen van groep 4 t/m 8 stonden in een erehaag langs de weg. Uiteraard was hier een traktatie voor alle kinderen van je jarige voorschool!

Taart en limonade

Na de rondrit door de wijk wachtte op school een grote taart die werd aangesneden door Arnoud Wever, bestuurder van scholengroep PCPO Midden-Brabant. Alle peuters kregen een stuk taartje en na een glaasje limonade werd er op het schoolplein spelletjes gespeeld, konden de kinderen ballonnen op hun wangen geschminkt krijgen en werd er gedanst op de muziek. Als afsluiting kregen alle peuters en hun ouders poffertjes bij de poffertjeskraam die voor deze feestelijke gelegenheid op het schoolplein stond. Op naar het volgende jubileum!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden