Gouden gemeentespeld voor Joop Hensen van Veiligheids Centrum Oosterhout

Foto: Oosterhout Nieuws

Vrijdagmiddag heeft Joop Hensen van Veiligheids Centrum Oosterhout een gouden gemeentespeld ontvangen uit handen van burgemeester Buijs.

Joop Hensen

Joop Hensen is een maatschappelijk betrokken ondernemer. Hij was zeventien jaar lid van de vrijwillige brandweer Oosterhout en was bij de brandweer ook betrokken bij de oprichting en begeleiding van de jeugdbrandweer. In 2002 startte hij Veiligheids Centrum Oosterhout (VCO). Omdat het starten van een eigen bedrijf veel tijd en inzet vraagt, moest hij stoppen als brandweerman. Ook was er geen tijd voor bestuurlijke activiteiten voor verenigingen.

Kennis en kunde

Toch wist Hensen zich zeer verdienstelijk te maken voor de Oosterhoutse verenigingen en evenementen. Door vanuit zijn kennis en deskundigheid tal van activiteiten om niet te ondersteunen met advies en veiligheidsmiddelen. Parkfeest, Kaokelen, Milieu Educatief Centrum en Kinderboerderij en Abrahamdag om er enkele te noemen. Voor een deel moet dat als bedrijfssponsoring in natura worden gezien (beschikbaar stellen materialen), maar hij verzorgde in zijn eigen, vrije tijd ook de trainingen voor de vrijwilligers hoe om te gaan met de beschikbaar gestelde middelen. Ook biedt hij een vijftal verenigingen onderdak voor wekelijkse bijeenkomsten en incidentele vergaderingen.

Bestuurlijk actief

Sinds een jaar of tien is hij ook weer (bestuurlijk) actief geworden in de samenleving. Zo was hij sinds 2012 gastheer en ‘manusje van alles’ bij de Abrahamdag en is hij sinds 2018 bestuurslid van de Stichting Abrahamdag. En sinds 2012 is hij bestuurslid van de Solexvereniging Solexo 1op70. Met deze activiteiten heeft Joop Hensen zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Genoeg redenen voor het gemeentebestuur om hem een gouden gemeentespeld toe te kennen als dank en blijk van waardering.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden