Curio Effent-docent Leon Peeters op 63-jarige leeftijd overleden

Leon Peeters
Foto: curio Effent

Dit weekend bereikte ons het bericht dat afgelopen vrijdag Leon Peeters, docent op curio Effent, op 63-jarige leeftijd is overleden.

Leon Peeters

Op de Facebookpagina van Curio Effent lezen we: “Hoewel we wisten dat hij ernstig ziek was, kwam dit bericht toch nog onverwacht. Leon heeft 15 jaar op onze school gewerkt en in die 15 jaar heeft hij niet alleen invulling gegeven aan het door hemzelf ontwikkelde VakQ, maar was hij ook de drijvende kracht achter de Tienerpartij, de jaarlijkse Oliebollenquiz, meerdere acties voor goede doelen, Prinsjesdag op Effent en de “origamikraanvogels” die onze school vaak versierd hebben.”

Tienerpartij en VakQ

“Vaak stonden zijn initiatieven in het teken van wat zo mooi “burgerschapsvorming” heet en gaf hij door zijn inbreng pubers een stem op plaatsen waar niet vanzelfsprekend naar pubers geluisterd wordt: bij de lokale politieke partijen, de gemeenteraad, via de leerlingenraad op school en zelfs in de Tweede Kamer. Leon zorgde er ook voor dat onze school in de lokale media zichtbaar was.”

Plaaggeesten

Naast het vullen van de speciale pagina’s in het Weekblad Oosterhout, heeft ook de redactie van Oosterhout Nieuws veel artikelen van hem geplaatst over de Tienerpartij en VakQ, onder andere in de serie ‘plaaggeesten‘. Wij zijn hem dankbaar voor de prettige samenwerking en wensen zijn nabestaanden sterkte toe. In de school komt een plaats waar iedereen die dat wil een geschreven boodschap achter kan laten. Op een later moment worden deze boodschappen afgegeven aan de familie van Leon.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden