RIVM: verwachte najaarsstijging van corona lijkt ingezet

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

Het aantal nieuwe coronagevallen is met bijna de helft gestegen. In de afgelopen zeven dagen zijn 17.832 positieve tests geregistreerd, tegen 12.016 in de week ervoor. Dat is een stijging van ruim 48 procent.

“Verwachte najaarsstijging”

De uitbraak staat nu op het hoogste niveau sinds eind augustus. “De verwachte najaarsstijging lijkt ingezet”, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal positieve testen stijgt in elke leeftijdsgroep. Zo is het virus afgelopen week aangetroffen bij 1434 kinderen van 5 tot en met 9 jaar. Dat is 55 procent meer dan de week ervoor. Bij 45- tot en met 49-jarigen steeg het aantal nieuwe gevallen met bijna 62 procent. Onder de zeventigers was een toename van bijna 75 procent te zien en onder 90-plussers van bijna 80 procent, maar daar gaat het nog om redelijk kleine aantallen.

Situatie Amphia Breda

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Op dinsdag 12 oktober om 8.00 uur lagen er 8 patiënten met COVID-19 in Amphia, waarvan 5 op de IC. Er worden momenteel geen patiënten via thuismonitoring behandeld. Sinds het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden