Gouden gemeentespeld voor afscheidnemende wethouder Robin van der Helm

Robin van der Helm
Robin van der Helm
Foto: Gemeente Oosterhout

Robin van der Helm ontving vrijdagmiddag in Theater de Bussel de Erespeld in goud van de gemeente Oosterhout.

Wethouder van der Helm

Robin van der Helm werd in december 2015 benoemd tot wethouder. Hij nam de portefeuille over van zijn voorganger, die om gezondheidsreden stopte: middelen, nutsbedrijven, grondzaken, cultuur, onderwijs, transitie jeugdzorg en jeugdbeleid. Na de verkiezingen van 2018 volgde een verschuiving in portefeuilles en hield hij zich bezig met o.a. economische zaken, evenementenbeleid, project binnenstad, branding en citymarketing, jeugd (inclusief jeugdzorg), integrale veiligheid en onderwijs.

Flink aantal zaken

Onder zijn aanvoering is een flink aantal zaken tot stand gekozen: de transitie van de jeugdzorg, de afwikkeling van het dossier ‘Lievenshove’, de nieuwbouw van het Mgr. Frenckencollege, de verbetering van de verstandhouding met de regio (samen met de burgemeester), de Corona Impact
Analyse (samen met wethouder Piena), de visie Oosterhout 2030, de bruisende binnenstad, de ontwikkeling van het Galvanitasterrein en natuurlijk de aankoop van Arendshof 2 om er maar een aantal te noemen. Voor zijn benoeming tot wethouder was hij 2,5 jaar lid van de gemeenteraad.

Kort maar krachtig

Met deze activiteiten heeft Robin van der Helm zich verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Het gemeentebestuur is hem daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen. Zijn wethouderschap is in jaren relatief kort, maar met name de vernieuwende manier waarop hij het wethouderschap heeft opgepakt en de dermate grote impact van zijn inzet voor de toekomst van Oosterhout maken dat het gemeentebestuur heeft besloten om aan Robin van der Helm de gemeentelijke Erespeld in goud toe te kennen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen