Amphia update: 9 coronapatiënten in behandeling waarvan 1 op intensive care

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

Er worden momenteel 9 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 1 op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 20 oktober 08.00 uur (tussen haakjes het verschil met 12 oktober 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 9 patiënten (+1) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 1 (-4) op de intensive care.
  • Er zijn 0 (=0) patiënten die via thuismonitoring worden behandeld
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Landelijk aantal IC-patiënten

Het aantal coronapatiënten op intensive cares in de Nederlandse ziekenhuizen is woensdag met 3 gedaald tot 200, het laagste aantal sinds 17 augustus. In totaal liggen er nu nog 600 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt, in de ziekenhuizen. Dat zijn er 35 minder dan dinsdag, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen daalde het aantal coronapatiënten afgelopen etmaal met 32 tot 400. Op de ic’s werden afgelopen etmaal 12 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op de verpleegafdelingen werden 45 mensen binnengebracht. Het LCPS verwacht dat de bezetting met covidpatiënten in de ziekenhuizen de komende tijd stabiel blijft, met mogelijk een kleine daling.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen