Goedkope woningen op voormalig Vissersterrein aan de Meidoornlaan

Foto: PhotoMIX-Company by Pixabay

Krisma Vastgoed wil 145 woningen waaronder die in de goedkope categorie bouwen op het terrein van sloopbedrijf Vissers aan de Meidoornlaan in Slotjes-Oost.

Goedkope woningen

Burgemeester en wethouders verlenen in principe medewerking aan het plan om – na sanering – woningen te realiseren op de locatie van sloopbedrijf Vissers aan de Meidoornlaan. Het plan sluit volgens het college goed aan bij de ambitie om kansen te bieden aan starters en doorgroeiers op de Oosterhoutse woningmarkt. Het verzoek komt van Krisma Vastgoed die daar 145 woningen in de categorieën goedkoop (dertig procent, koop en huur), middelduur (53 procent) en duur (zeventien procent) wil bouwen.

Geluidsoverlast minimaal

In de stedenbouwkundige visie van de ontwikkelaar worden de woningen op een landschappelijk verantwoorde wijze ingepast. De geluidsoverlast van de A27 zal worden gebufferd door een wat hoger appartementengebouw. De ontwikkelaar koerst op een vastgesteld bestemmingsplan eind 2022 en een omgevingsvergunning in het voorjaar 2023, zodat eind 2024 de eerste woningen opgeleverd kunnen worden. De ontwikkelaar heeft al overleg gehad met bewoners en bedrijven in de omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen