Blog Burgemeester: “Een leuke baan”

Foto: Silvie Renders Fotografie

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, een leuke baan

Ja, ik heb écht een hele leuke baan. Natuurlijk zijn er wel eens redenen waarom een baan vervelend of zwaar kan zijn. Dat geldt voor iedereen. Ook bij het zijn van burgemeester zie ik wel eens ellende. Daarnaast is er verdriet genoeg op de wereld waar je mee wordt geconfronteerd. Het zou gek zijn als me dat niet zou raken. Maar ik kan u vertellen, er staat echt veel meer positiefs tegenover. Ik mag namelijk inwoners, evenementen, bedrijven en organisaties bezoeken.

Soms vragen inwoners mij of ik het niet lastig vind om altijd maar weer op pad te zijn in de avond of in het weekend. Natuurlijk willen wij er ook wel eens een weekendje tussenuit voor een bezoek aan onze zoons en familie of andersom. Maar wat velen van jullie misschien niet weten, is dat het juist deze bezoeken zijn, die ons (Christel en mij) het meeste energie geven. Het vergaderen en het lezen en beantwoorden van talloze mails is heel belangrijk, maar luisteren naar en spreken met mensen óók! Inwoners zijn bijna altijd blij als de burgemeester de tijd neemt om te komen kijken en daarmee waardering aan hen wil overbrengen. We worden altijd hartelijk ontvangen en mogen vaak meedoen met van alles. Zo leren we keer op keer weer wat nieuws van en over onze inwoners. Zoals ook deze week.

Deze week mocht ik naar het prachtige terrein van onze atletiekvereniging ATV Scorpio. Ik zag een aantal vrijwilligers druk bezig om het terrein in perfecte conditie te houden. Zelf mocht ik echter deelnemen aan een sessie van “Wandel +Lisette” van Lisette Martens. Samen met de deelnemers begon ik aan een pittige warming up. Ik stond echt versteld van de kracht, conditie en vooral positiviteit die al deze mannen en vrouwen op gevorderde leeftijd nog in huis hebben. Ik werd gekoppeld aan de oudste deelnemer. Siem is negenentachtig jaar en heeft vijfendertig jaar bij de politie gediend. Hij heeft twee – en misschien wel de barste – Elfstedentochten gereden. Wat een energieke en leuke man! Als je niet beter wist zou je zijn leeftijd nooit geloven. Wat Lisette goed en vol enthousiasme doet, is mensen op leeftijd bij elkaar brengen zodat ze elkaar kunnen ontmoeten. Bovendien doet ze er ook nog eens van alles aan om ze gezond te houden. Wat een leuke, sportieve maar vooral ook gezellige ochtend. Dat geeft figuurlijk – en in dit geval ook letterlijk – veel energie.

De tweede energiegever van deze week was het tien (eigenlijk elfjarige) bestaan van “Het Eetpunt” in Den Hout. Samen met Christel en vele anderen mocht ik daar de warme maaltijd/lunch gebruiken op uitnodiging van de aardige beheerder Casper van Aggelen. In het prachtige en sfeervolle dorpshuis van Den Hout komen mensen bij elkaar; de deelnemers van de dagbesteding van Prisma en de (over het algemeen) wat oudere inwoners van het kerkdorp. Onder de bezielende leiding van Mirjam van Loon wordt de maaltijd bereid door de drie J’s: Joyce, Jan, Jürgen en met verdere hulp van een aantal vrijwilligers. Wij kregen een fantastisch lekkere driegangen maaltijd voorgeschoteld, maar belangrijker nog, Christel en ik hebben weer veel inwoners even mogen spreken. Het was beregezellig en gaf ons een hoop energie. Wat heb ik toch een leuke baan!

Oosterhout meer voor elkaar
Burgemeester Mark Buijs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen