Amphia update: 37 coronapatiënten in behandeling waarvan 8 op intensive care

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

Er worden momenteel 37 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 8 op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 16 november 08.00 uur (tussen haakjes het verschil met 9 november 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 37 patiënten (+10) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 8 (+1) op de intensive care.
  • Er zijn 0 (= 0) patiënten die via thuismonitoring worden behandeld
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Landelijk beeld

In de Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 306 nieuwe coronapatiënten binnengebracht, het hoogste aantal sinds 4 mei. Daarvan werden er 39 opgenomen op de intensive cares, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er nu 2.071 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 86 meer dan maandag. Dat is het hoogste aantal sinds 18 mei. Precies één jaar geleden, op 16 november 2020, hielden er bijna evenveel Covidpatiënten een ziekenhuisbed bezet. Toen waren het er 2.130, ofwel 59 meer dan nu. Op de intensive cares liggen nu 385 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 5 meer dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen is het aantal coronapatiënten toegenomen met 81 tot 1.686.

Oplopend aantal

In de afgelopen zeven dagen registreerde het LCPS gemiddeld 246 opnames per dag, bijna een kwart (23 procent) meer dan in de week ervoor. Het gemiddelde stijgt nu voor de 35e dag op rij. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, sprak maandag de verwachting uit dat het aantal opgenomen patiënten voorlopig blijft stijgen. Hij voorziet dat er over ongeveer een week 2.600 coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen. Naar verwachting loopt dat aantal de dagen daarna op tot over de hoogste piek van afgelopen winter, van 2.800 mensen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen