Toch geen schaatsbaan op de Markt in december

Kids Koning Wintermarkt 2021
Kids Koning Wintermarkt 2021
Foto: Arno Meulendijks

Ondanks eerdere berichten zal er dit jaar toch geen schaatsbaan worden weggelegd op de IJsmarkt omdat de veiligheid van bezoekers niet kan worden gegarandeerd.

Geen IJsmarkt

Dré de Jong laat namens de organisatie aan BN/De Stem weten dat donderdagavond is besloten om de stekker voor dit jaar uit de organisatie van de schaatsbaan op de Markt te trekken. Hoewel er dit jaar grootse plannen waren, hebben de coronacijfers van het RIVM de organisatie doen besluiten om dit jaar geen grote ijsbaan op de Markt te leggen. “We kunnen nu de veiligheid en gezondheid niet borgen voor bezoekers en vrijwilligers”, zo laat Dré weten aan BN/De Stem.

Ook geen Kids Wonder Wintermarkt

Vorig jaar was er als alternatief voor de schaatsbaan een Kids Wonder Wintermarkt op de Markt. Met een grote kerstboom, het verhaal van Oernar BOMBAST en diverse selfiedecors was er toch een sfeervol aangekleden Markt, waar je op coronaproof naartoe kon gaan. Volgens Dré is het te kort dag en is er te weinig budget voor om dat nu allemaal nog te organiseren. De organisatie is wel aan het kijken of het de Markt sfeervol aan kan kleden en of er toch een grote kerstboom kan worden weggezet. Eerder werd ook al bekend dat de jaarlijkse Rotary Santa Run dit jaar zal worden afgelast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen