Blog Burgemeester: “Hij komt, hij komt…”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, Hij komt, hij komt…

Gelukkig is Sinterklaas weer in héél Oosterhout aangekomen. Nadat hij vorige week onze prachtige kerkdorpen één voor één aandeed en daarmee heel veel kinderen uit Dorst, Oosteind en Den Hout blij maakte, was het dit weekend de beurt aan onze stad. Geloof het of niet, maar het ontvangen van Sinterklaas en zijn Pieten in Oosterhout is voor mij als burgemeester een van de mooiste momenten van het jaar.

Net als op televisie gebeurde er ook dit jaar iets bij de aankomst van de goedheiligman in Oosterhout. Sinterklaas zou aankomen bij de Korenbocht en dan zijn weg vervolgen op het paard richting de Heuvel. Maarrr… wat gebeurde er… de steiger aan de Korenbocht was de dag voor de aankomst bijna afgebroken door een aannemer die voor Rijkswaterstaat aan het werk was! Hij was zich van geen kwaad bewust en had geen flauw benul dat Sinterklaas hier aan moest komen. Gelukkig heeft onze oplettende en zeer betrokken medewerker Arjan Klijsen dit direct opgemerkt en is ermee aan de slag gegaan. Uiteindelijk is het door fijn meewerken van de mensen van Rijkswaterstaat toch goed gekomen.

Al vroeg op de zondagochtend zag ik in een enorme bedrijvigheid. Talloze vrijwilligers en mensen van de gemeentewerf waren bezig om de straten af te zetten en alles in te richten voor de komst van Sinterklaas. Toen ik ‘s middags met Christel door de Wilhelminalaan richting de Heuvel liep, was het al lekker druk langs de route. Op de gezichtjes van de kinderen was al goed te zien dat er iets stond te gebeuren. “Hij komt echt hoor,” zei ik nog tegen een aantal kinderen en een grote lach kwam op hun gezicht. Het gemis van de echte intocht vorig jaar, maakte het nu extra spannend. Het filmpje van een burgemeester die voor Sinterklaas speciaal in zijn pyjama met twee blokfluiten in zijn neus speelde, was een leuk alternatief. Maar daar zit niemand een tweede keer op te wachten. Dus het moest doorgaan, het kon gewoon niet anders!

Ik had speciaal voor deze dag mijn ketting nog even opgewreven. En ik zeg eerlijk, ik gebruik hem niet zo heel erg vaak. Die ketting komt alleen bij hele bijzondere momenten uit de kast en dit is -voor mij althans- waarschijnlijk de aller bijzonderste. Toen ik op de Heuvel aankwam zag ik dat er ook daar al heel wat ouders met kinderen waren. Christel hielp me snel met de ketting omdoen en toen mocht ik het podium op. Er zijn flink wat liedjes gezongen met Sandra, Piet en al die enthousiaste lieve kinderen. Onze gezamenlijke inzet leidden tot een geweldig hoogtepunt; de aankomst van Sinterklaas. En hoe mooi ik mijn ketting ook heb gepoetst, als de Sint dan eenmaal naast je staat, ziet geen kind je meer staan. Alle aandacht gaat terecht uit naar die geweldige en prachtig geklede Sinterklaas en zijn Pieten.

Wat maakt het toch dat die man zo in ons hoofd zit in deze tijd van het jaar? De verrassing, het verhaal, de cadeautjes, het geven, de aandacht, de geheimzinnigheid, de verwondering, het verhaal eromheen, de blije koppies? Of misschien wel een combinatie van dit alles. Zoals u kunt lezen, ik houd ervan en geniet met volle teugen. Namens al die kleine Oosterhoutertjes, namens Sinterklaas, de Pieten en namens Christel en mij, bedank ik Circuskunst, onze medewerkers, de Oosterhoutse middenstand en alle vrijwilligers, waaronder de EHBO en verkeersregelaars, voor jullie inzet voor dit geweldige feest. Het is jullie gelukt om bij iedereen weer een lach op het gezicht te toveren en dat kunnen we ook in deze tijd goed gebruiken. Dank, dank, dank!

Oosterhout meer voor elkaar
Burgemeester Mark Buijs

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden