Dijkgraaf zoekt bestuursleden voor Waterschap Brabantse Delta

Foto: Waterschap Brabantse Delta

Waterschap Brabantse Delta is het waterschap in Midden- en West-Brabant die zorgt voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming.

Waterschap zoekt bestuursleden

Water maakt onlosmakelijk deel uit van onze leefomgeving. Het waterschap draagt bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Spreekt jou dit aan? Heb jij affiniteit met deze onderwerpen of wil je dat graag krijgen? En woon je in Midden- en West-Brabant? Dan zoekt het waterschap misschien wel jou! Het waterschap is in de aanloop naar de waterschapsverkiezingen in maart 2023 namelijk op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Actief voor het waterschap

Bestuursleden zien erop toe dat het waterschap haar taken op een goede manier uitvoert. En dat we als waterschap dus daadwerkelijk bijdragen aan die mooiere en betere leefomgeving. Dijkgraaf Kees Jan de Vet kijkt uit naar nieuwe bestuurders: “Nieuwe bestuursleden brengen vaak ook nieuwe ideeën mee. Dat zorgt ervoor dat we als waterschap vooruit komen en ons werk goed uit kunnen blijven voeren. Bestuurder zijn bij ons waterschap is een verantwoordelijke taak, waarbij onderwerpen als klimaat, duurzaamheid, innovatie en veiligheid erg belangrijk zijn.”

Gratis cursus

Waterschap Brabantse Delta geeft je nu de kans om de gratis cursus ‘Actief voor het waterschap’  te volgen, waarbij je leert wat het inhoudt om bestuurslid van het waterschap te zijn en hoe het bestuur precies werkt. Tijdens deze cursus ontdek je of het besturen iets voor jou is. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten die plaatsvinden op 13 januari, 20 januari, 27 januari, 3 februari 2022 en 10 februari van 19.00 uur tot 22.00 uur in Breda. Als fysieke bijeenkomsten niet toegestaan zijn vanwege de coronamaatregelen, dan zijn de bijeenkomsten online. Tijdens de cursus leer je meer over de werking van het waterschap. Uiteraard ontmoet je ook mensen die nu actief zijn binnen het waterschap, zoals de dijkgraaf en leden van het dagelijks en algemeen bestuur. Op 2 februari 2022 of 2 maart 2022 kun je een vergadering van het algemeen bestuur bijwonen. Je sluit de cursus af met een certificaat. Wil je jezelf aanmelden voor deze gratis cursus of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] Er is plaats voor 30 geïnteresseerden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen