Oosterhoutse kledingkettingruil voor kinderen is duurzaam, sociaal en modebewust

Foto: Danique Simons

De reizende kledingtas is inmiddels niet meer weg te denken uit Oosterhout en de aanmeldingen blijven binnen stromen.

Kledingkettingruil

Waar de kledingkettingruil in Amsterdam Noord tijdens de eerste lockdown begon als lokaal coronaproof alternatief voor live kleding ruilen, is deze inmiddels uitgegroeid tot een landelijk succes. De reizende kledingtas is inmiddels ook in Oosterhout niet meer weg te denken en de aanmeldingen blijven binnen stromen. Een nieuwe trend lijkt geboren, want contactloos kleding ruilen is duurzaam, sociaal en modebewust.

Hoe werkt het?

Het idee is simpel: met kleding gevulde (grote) tassen leggen een route af langs alle deelnemers in een bepaalde stad of stadsdeel. Krijg je de tas thuis? Dan mag je eruit halen wat je mooi vindt, en iets terugstoppen dat nog in goede staat is, maar klaar is voor een nieuwe eigenaar. Als je wil deel je een foto met je nieuwe aanwinst in de bijbehorende WhatsApp-groep. Daarna breng je de tas naar de volgende buurtgenoot op de lijst.

Oosterhoutse kledingkettingruil

In september startte Danique Simons in Oosterhout de kledingkettingruil voor dames in maat 36-42. Het idee werd vrij snel opgepikt door Daphne van der Marel met een aparte ketting voor grotere damesmaten en door Walter van der Kruk voor herenkleding. De kinderkleding kon natuurlijk niet achterblijven! Omdat kinderen sneller uit hun kleding groeien, was het even zoeken wat de beste manier is. Voor nu zijn er twee kettingen gestart: van baby tot en met maat 110 en een groep van maat 116 tot en met tiener. Beheerder van beide groepen is Renée Bos. Iets voor jou? Meld je dan nu aan via de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen